Men allra först tog de med mig till en veterinär som de tydligen brukar samarbeta med. Han gjorde en massa hälsotester och jag fick Scaliburhalsband och avmaskningstabletter. Jag hade inte nån av de där sjukdomarna som de var så noga med, så nu förstod jag att jag hade en möjlighet att få följa med dem någonstans som jag inte riktigt begrep var det var. Sverige?
Vi åkte sedan alltihop till Chania och Noah's Arks kontor där Silke tog emot oss och berättade att parvo brutit ut bland hundarna på djurhemmet. Jag kunde alltså inte flytta in bland hundarna förrän jag blivit vaccinerad och fått antikroppar mot parvoinfektionen. Vad göra nu?
Skall jag tillbaka till den hårda verkligheten ute på vägarna som hemlös … eller finns det andra alternativ? Silke föreslog att vi skulle åka upp till den tillfälliga veterinärkliniken där Gundi fanns. Där kunde jag bli vaccinerad, ID-märkt mm och kanske kan jag få bo hos Gundi tillsammans med CHANSföreningens "Sponsorhundar"?
Det är svårt att hitta till djurhemmet och veterinärkliniken men vi hade tur! Carlos som arbetar med hundarna kom förbi kontoret när vi stod där och funderade på hur vi skulle hitta. Han skulle till Gundi och erbjöd sig att visa vägen både till djurhemmet och veterinärkliniken.
Vi åkte efter och försökte memorera vägen för att hitta tillbaka vid senare tillfälle. Väl framme hos Gundi fick vi veta att jag inte kunde bo hos henne pga att hon hade en boxer där som är aggressiv mot okända, särskilt små, andra hundar. Hon ville inte utsätta en ny hund som är relativt liten för denna risk.
Jag blev vaccinerad och alternativet som återstod var att få följa med Ewa, Helen och Ingrid under ca 2 dygn tills en del antikroppar har bildats mot parvoinfektionen på Noah's Ark. De bestämde sig för att göra så och sen skulle jag kunna flytta in på djurhemmet något mer skyddad mot smittan.
Jag blev också ID-märkt med microchip i nacken och sen fick jag ett internt nummer för djurhemmets register så de ska kunna hålla reda på mig bland alla andra hundar. Jag fotograferades med numret på en skylt så ingen förväxling ska kunna ske.
<<<Tillbaka

>>>Nästa sida