Det blev några äventyrliga dagar som turist på min egen ö.
Vi åkte runt i bilen och såg oss omkring. Helen köpte ett fint halsband till mig och jag gick med dem i koppel som en riktig familjehund. Det var ofattbart, jag fick till och med följa med på uteserveringar när de fikade. Det kändes underligt att inte bli bortkörd och schasad på hela tiden. Tydligen har man ett helt annat värde som individ om man går med "fina turister" än om man är bara med sig själv. Enda stället som jag inte fick visa mig var på hotellet, de visste inte om jag var välkommen där. Men vi var ute hela dagarna och ingen märkte att jag var där på nätterna och jag sov i buren och sen städade de bort varenda hårstrå efter mig. Det var en konstig tid, jag förstod att det inte skulle vara för evigt men det började kännas som om vi var en riktig liten flock där jag också var välkommen.

Så kom den dagen då jag fick flytta in på Noah's Ark. Vi är några ganska unga hundar som ska dela på ett litet hägn.
Det var roligt att busa/leka med hundkompisar igen, även om jag säkert kommer att få utkämpa revirstrider. Ett par av hundarna verkar vara tuffa typer men en vit hund är mycket mesigare än jag, han gömmer sig i en buske så mycket han kan. Honom kan jag nog bli kompis med utan att behöva känna mig rädd.
Genast skulle alla nosa på mig och kolla vad jag är för en typ. Jag ligger lågt till en början så får vi se hur det blir. Mat får man i alla fall, här serveras det torrfoder, matrester och dricksvatten. Hörde att Carlos åker varje dag för att hämta dricksvatten till oss här på sheltret och att torrfodret kom från Tyskland för någon vecka sedan. Utan hjälp som denna skulle vi inte klara oss här på tillfälliga sheltret. Vi är ca 100 hundar just nu (020526) som behöver all hjälp vi kan få…..


Ingrid, Ewa och Helen överlämnade fästingmedel till flertalet hundar som gåva från Sverige. Själv blev jag behandlad både med Exspot från Sverige och Frontline hos veterinär här på Kreta. Fästingarna levde ändå fortfarande efter 24 tim! Jag fick lämna blodprov för ett lechmaniostest som visade sig vara negativt så jag kan få flytta till Sverige om allt går vägen …
Helen lovade mig ett hem tillsammans med fd Kretaflickan "Loretta" numera kallad Tess.
Jag fick avmaskningsmedel och ett skaliburhalsband som skall motverka stick av sandmyggan, fästingar och ohyra - allt för att undvika olika sjukdomar.
Klarar jag livet på NA, rabiestestet om 4 månader och håller mig frisk finns goda möjligheter att flytta till Sverige under oktober-02.
Helen, Ewa och Ingrid planerar redan för en ny resa …. Kanske, kanske får jag möjlighet att visa min nya husse (Janne) Kreta och livet på NA.

Håller alla 4 tassar för att allt går bra/Hälsningar Zack.

(Skrivet av Helen i juni 2002 efter hemkomsten till Sverige)

FORTSÄTTNING FÖLJER!

<<<Tillbaka