Hund & katt.
Jag tog över en omplaceringshund Bamse, 9 år av rasen beagle 1976 och hade precis skaffat min katt Ludde som bara var några månader gammal. Hunden och katten blev sams/vänner när de passerade igenom dörr ingången till köket samtidigt, efter ett antal timmar. Min katt Ludde fräste och Bamse var både nyfiken och lite rädd. Nu har jag haft hund och katt sida vid sida genom ca 30 år. Jag har alltid haft 2 katter och 3 hundar eller 3 katter och 2 hundar samtidigt.
Har aldrig haft några relationsproblem djurslagen emellan....förutom att hundarna ibland är som katt..och katterna som hund! Katten Lady Lou 1 år och schäfern Fame 7 månader leker och har jätte kul tillsammans! De brottas och Fame släpar ibland den "stackars" Lady Lou i nackskinnet ett par meter på golvet. Eller så sätter sig Lady Lou fast med klorna i pälsen på Fame. Då jag ibland tycker att de ser lite otäckt ut sa har jag sagt Nej till båda..och tagit undan Lady Lou..varpå Lady Lou återgår till Fame och leken börjar på nytt. Jag tror med detta att det är bra att ha uppsikt till en början på både katt och hund, men att vi människor skall låta dem vara ifred.
Kattungar eller valpar..vuxna djur..spelar nog ingen roll. Det kan ta 1 vecka -14 dagar innan det hela löser sig helt. Jag hjälper ibland till att omplacera katter och hundar som folk ber mig hjälpa dem med och har lite vana från detta.
Ibland kan det vara bra om hund och katt får bekanta sig med varandra genom en dörr med kompost galler emellan.
Jag såg på TV att liggfilten till hunden eller katten (som man har innan den nya familjemedlemmen flyttar in) kan läggas under matskålen varje dag till det nya husdjuret och tvärtom, så blir doften extra positiv och djuret extra vänligt mot " inkräktaren"! Testa!
Titta gärna in på min hemsida http://www.hundochkatt.com och se lite bilder på mina älskade fyrfota vänner!
Hälsningar
Marita
<<<Tillbaka