HUND o KATT - HUR GÅR DET?

 
(De tips och erfarenheter som kommit in finns längst ner på sidan!)

En av de absolut vanligaste frågorna då någon ringer och hör sig för om en hund som finns för "adoption" är:

- Tycker han om katter?

Helt klart är det många som har både hund och katt och det verkar i de allra flesta fall gå alldeles utmärkt. Men hur bär man sig åt för att få det att fungera? Är det så att vissa hundar och katter kan umgås med andra individer av den andra sorten och vissa kan inte? Eller beror det på hur man låter dem träffas första gången och sedan vänjer dem vid varandra?

En del hundar som vi placerar om har levt med katter och då kan vi tala om hur det gått, men oftast, och särskilt då det gäller hundar från Kreta, så vet vi faktiskt inte. Att en hund jagar katter ute behöver inte alls betyda att de inte kan samsas inne. Och hundarna från Kreta har ju ofta inte ens varit inomhus.
Vi har ändå känslan av att om man verkligen vill och är beredd att jobba lite med det, så kan hund och katt för det mesta samsas.

Du som har både hund och katt, eller som försökt och inte fått det att funka!
Maila till CHANS ingrid@chanshund.com och berätta om dina erfarenheter.
Säkert har många av er goda råd att ge som andra kan ha nytta av. Skicka gärna bilder av hund och katt tillsammans. De bilder och texter (behöver inte alls vara långt) som kommer läggs ut på hemsidan så alla kan läsa och få tips.

 

Häromdagen kom ett mail från SVEN och hans matte.
SVEN har fått en kompis, kattungen RONJA!
Och de kommer bra överens!
Matte Therese berättar att RONJA redan då hon flyttade in, var van vid hundar och väntade sig att de skulle vara snälla. SVEN däremot har jagat katter utomhus och eftersom han är ett busfrö så kunde man mycket väl tänka sig att han ville jaga katten även inomhus. Men det har gått bra.
Therese gjorde så att hon satte sig med RONJA i famnen och godbitar i handen att ge SVEN. På så sätt lyckades hon få honom positivt inställd till katten. Första dagarna vågade hon inte lämna dem ensamma, men SVEN har vant sig mer och mer och nu går det mycket bra. RONJA har hela tiden tyckt om SVEN och kommit och kelat med honom och han har nu lärt sig att tycka om RONJA.

Om du vill veta mer om hur hon gjorde, så maila gärna till Therese som är van vid både hundar och katter.

Och skicka gärna in dina egna erfarenheter, tips och bilder till
ingrid@chanshund.com 

Tips o erfarenheter:

Liss

Marita

Anita

Beata

Ulrica

Helena

Patrik

Sari

Ulla

Marita