Beata som tillsammans med Erik adopterat schäfern ZORAN från Kreta berättar:

Vi var ju väldigt oroliga för hur Zoran och Nikita skulle fungera ihop. Nikita är en 3 årig katt hona och Zoran är ca 4 år.
Det som hände när vi fick hem Zoran var att en utav oss hämtade Nikita och satte henne på en byrå så att hon kom högre upp för att känna sig trygg. Vi gick in med Zoran och vart jätteförvånade då inget hände mellan dem. Hon hoppade ner och betraktade honom bara. (Tidigare då vi haft besök av andra katter och träffat på hundar brukade hon morra och resa ragg).

Direkt började de två spana in varandra och Nikita märkte väl då att Zoran var lite avvaktande med henne, så hon började utmana honom! Hon kunde sätta sig i en dörröppning bara för att hon visste att han inte skulle våga sig förbi, eller bara gå emot honom och få honom att backa.
Efter ett tag började Zoran känna sig mer hemma hos oss och de två accepterar varandra i dagsläget, de kan stå nos mot nos och lukta på varandra. Det verkar som om de bryr sig om varandra och följer efter oss båda två, då de är väldigt nyfikna av sig på allt som händer.

Det som kanske bidrog till att det gick så smidigt var att Zoran i början visade respekt, och visst har det jagats katt en eller två gånger i början, men då vi sa ifrån på skarpen så har han låtit bli. Ute däremot jagar han andra kissar upp i träden men Zoran och Nikita insåg väldigt fort att de båda är en del utav familjen och då ska man bry sig om varandra.

De är två helt underbara individer med enorma personligheter, och lyckligtvis så hade vi turen på vår sida och det fungerade!

<<<Tillbaka