LITE NYTT FRÅN KRETA

 

Två av våra medlemmar, Janne och Helen, var på Kreta i juli och besökte då självklart Gundi och hennes hundar.
Som vanligt är läget ganska pressat, nya djur hittas eller lämnas in hela tiden. Gundi har inget egentligt shelter utan lever med sina hundar i ett litet hus ute på landet. Hela tiden har hon också ett antal hundar som får en fristad hos henne i väntan på ett nytt hem, oftast i Tyskland. Det är fortfarande inte helt problemfritt att få iväg hundtransporter, det finns folk som anmäler för polisen så fort de får veta att hundar ska lämna landet. Men det går ändå, att skicka dem med flyg fungerar ganska bra.
CHANS sponsorhundar hos Gundi, JIMMY, PINOCCIO, KARL-HEINZ och MINTA mår alla bra trots att de tre första nu är ordentligt gamla.
Janne och Helen lämnade vid sitt besök över ett bidrag på 5.000 kronor från CHANS till Gundi. Som ofta går mycket av pengarna till fästingskydd för hundar och katter, mat och även till de förbättringar av staketen som regelbundet måste göras.

Ingegerd kommer i september att åka ner till Kreta för att besöka Gundi.
Häromdagen fick hon höra från Gundi att flera av katterna som matas har varit dräktiga men sedan försvunnit. En är dödad av en bil, men Gundi befarar att de andra har blivit förgiftade. Inte helt ovanligt.
För tre dagar sedan fick Gundi en ny hund! En liten tik, mycket smal, ungefär 7 månader gammal och inte rumsren. Hon heter MINI. Eleni, en av veterinärerna som Gundi går till, hade kastrerat mamman, men var tvungen att ta hand om valpen av någon anledning. Under en vecka fick lilla MINI sitta bunden utanför veterinärkliniken med en skylt som sa att hon var en present till den som ville ta hand om henne. Eleni skulle väl inte lämna henne till vem som helst, hon är en stor djurvän, men så kan det gå till på Kreta. Ingen ville ha henne.
Så efter en vecka tog Gundi med henne hem. Större tur kunde nog inte lilla MINI haft. Hon är mycket liten, som en yorkshireterrier, lång vit och beige päls, stora svarta ögon. Gundi tror inte det blir svårt att hitta ett hem i Tyskland för denna söta lilla hund.

Ni som vill hjälpa Gundi i hennes arbete med djuren, sponsra en av hundarna eller skicka ett bidrag via CHANS pg 156380-8 och skriv Gundi, så går pengarna till henne.

Läs senaste hälsningen från Gundi HÄR!

Läs om Ingegerds förra besök hos Gundi HÄR!