HÄLSNING FRÅN GUNDI

 
 
Gundi Kumi bor på landet utanför Chania på Kreta. Hon kommer ursprungligen från Tyskland men har i många år bott på Kreta och ägnat sig åt djurskydd. Hon har jobbat på både gamla och nya Naohs Ark sheltren. Numera pensionär fortsätter hon ändå att hjälpa djur så mycket hon kan. Hemma hos henne finns "sponsorhundsflocken" dvs äldre, handikappade eller på annat sätt svårplacerade hundar. De kommer från Noahs Ark eller så har de kommit till Gundi på annat sätt. Sedan länge har hundarna JIMMY, PINOCCIO och KARL-HEINZ sponsorer i Sverige. Med våra bidrag vill vi göra det möjligt för Gundi att fortsätta hålla denna hundflock, f.n. ca 20 stycken.
I juli fick Gundi ett bidrag på 3.000 kr från CHANS förutom sponsorpengar. Här kommer hennes TACK!
 

Hej alla!
Ni är underbara. 1000 tack för pengarna. En hel del är redan använda!
Jag köpte "Advantix" fästingskydd mot både fästingar och loppor, till alla hundarna.
Vädret här är hemskt hett igen. Idag hade vi +43 grader! Jag har klippt ner pälsen på alla långhåriga hundar, även Marios och Maxi. Nästan alla hundar och katter vill vara inomhus. Tack vare bidraget kunde jag också betala elräkningen så air-condition kan vara igång nästan hela dagen.
Jag har hört att många hemlösa hundar och även kedjehundar, har dött i värmen. Här i närheten håller 5 hemlösa hundar till. En av dem har jag tagit hand om eftersom hon var dräktig. Hon ska nu kastreras innan valparna kommer. De andra 4 får mat och vatten varje dag. 2 av dem är väldigt skygga, men de väntar redan på mig på kvällen. 2 hungriga katter kommer också alltid och äter.
Härom veckan hade vi +46 grader och på natten 30-35. Det var hemskt! Jag var bara ute tidigt på morgonen, ute i trädgården för att ge hundarna mat och vatten, göra rent efter hundarna och vattna mina blommor. Sedan gick vi alla in igen och höll oss inne hela dagen.

För 2 månader sedan var jag tvungen att låta min lilla Renate somna in. Hon var en svart hund som var blind. Undar alla år har hon klarat sig utan problem, men så förlorade hon hörseln också och när hon var ute så kunde hon inte hitta tillbaka igen. Och de andra hundarna började attackera henne om jag inte vaktade då de var i trädgården. Så fick hon även epilepsi och då kände jag att hennes liv inte längre var trevligt att leva. Jag är lite ängslig för framtiden eftersom de flesta av mina älskade hundar är gamla, flera mycket gamla...

För några dagar sedan hittade jag en liten valp. Veterinären säger att hon är ungefär 7 veckor. Hon är mycket söt, men tyvärr korsning pitbull och någon jakthund så ingen vill ha henne. Så jag tror jag fått en ny hund!
Hon är nu grundvaccinerad och ID-märkt och jag har köpt lite leksaker till henne.

Hälsningar från Gundi

Gundis hus. Ingrid, Gundi och Ingegerd på verandan.
En nykommen hund har bjudits på tårta och fått grädde på nosen! JIMMY i trädgården nedanför huset.
PINOCCIO nosar. Kojor och solskydd. Det räckte inte mot sommarens hetta. Hunden är KARL-HEINZ.
RENATE som fått somna in efter ett långt liv. Gundis tomt är ordentligt inhägnad....
Nya lilla valpen.