Hur AWL arbetar.
De mesta av donationerna till fonden går till kastreringar, mediciner samt i en del fall operationer, mat som delas ut på de dagliga turerna för att hålla koll på kända hundar. Ur privat portmonnä betalas bensinen. Filtar och skålar doneras.

De arbetar tillsammans med en klinik; LegaProAnimale (spay and neuter program) som även det är en välgörenhetsfond så de har bra priser. LegaProAnimale är enligt Mia ett underbart team på cirka 4 veterinärer.
Dr Friz på kliniken har vunnit det stora "Animal Welfare Price" för sina stora insatser i Campania. Hon arbetar även emot maffian och blir ofta hotad.
De veterinärer som arbetar med kastreringar tatuerar in sina initialer på hundens mage/buk. Varje vecka kör AWL in gatuhundar för behandling och/eller kastrering.


AWL distribuerar mat.

Mia med sin stora SUV fungerar som djurambulans och en 3-språkig veterinär som jobbar ideellt åker med ut på utryckningar minst en gång i veckan.
AWL arbetar inte så mycket med "adoptioner" eftersom de försöker fokusera på de grundläggande problemen. Ärligt talat har många hundar det bättre i frihet... Det säger en del om hundhållningen. Det gäller att vara mycket noga vid val av familjer, å andra sidan är ofta livet på ett shelter det allra värsta... Men en del speciella hundar blir "adopterade", de hundarna observeras, testas i olika miljöer och testas medicinskt innan "adoptionen". I en del fall byter man jourfamilj en extra gång för att se om något nytt problem träder fram.
Mia har själv två hundar som hon behåller, som egentligen inte skulle få "adopteras", då de har speciella behov, men de fick bli kvar i familjen.

AWL försöker se till att de hemlösa mår bra, ger mediciner och avmaskningsmedel och frontline. Filtar används för att plocka upp döda hundar från gatorna (mest motorvägar).

AWL donerar ibland hundmat till shelter för att hundarna ska få något alls att äta, man packar då om maten i svarta plastsäckar för annars blir den såld igen på marknaden. Vid sådana besök har man veterinär med sig och medicinerar hundar på plats. Inga pengar skänks.

Mia håller i alla projekten tillsammans med veterinären Dr Inga, så det är god koll på ekonomin och vad pengarna går till.

Mias böcker
Mia Mattsson har skrivit tre böcker om djurkommunikation och om sitt arbete för och med djur.
De två första finns att köpa på hundcaféet Himmelska Hundar i Stockholm. De kostar där bara 59 kronor och pengarna går helt oavkortat till AWL och deras arbete för djur.
Kontakta Milla eller Kate på Himmelska Hundar om du vill köpa böcker!

<<<Tillbaka
Nästa sida>>>