"SOME NEWS" FRÅN INGEGERD PÅ KRETA

9/10-10


Bra med en grop att ligga i!


Det är MIN grop!


Emil med bruten tå.

Hej alla!

Läget är som vanligt ganska kaotiskt här nere. Det är förfärligt stressigt just nu på flera sätt. Men jag ska ändå berätta lite om vad som händer och vad jag gör. Bilderna är lite blandat på hundar jag har och har haft, några har jag skrivit om förut.
Jag har alldeles för många hundar. Åtta vuxna och en mamma med 4 valpar som jag hämtade på stranden i Kissamos i torsdags + en valp från War cemetary (krigskyrkogården i Souda) + två valpar som jag hjälper Linda Lucas med under tiden de vaccineras och inte ska träffa andra hundar.
De ska sändas till Tyskland så småningom. Förhoppningsvis också de andra valparna från Kissamoss.
De har fått sin första vaccination. Hundmamman är ca 1 år och blev antagligen dräktig vid sitt första löp.
Det är ett väldigt skällande här ibland.
För några dagar sedan knackade det på min dörr och 4 personer från någon hälsovårdsmyndighet stod utanför min dörr. De talade om för mig att man bara får ha 2 hundar hemma enligt lagen. Mannen mitt emot mig hade anmält mig. Han är en elak typ som varken gillar hundar eller katter.
Jag kommer att få ett brev från myndigheten och därefter har jag 2-3 veckor på mig att göra mig av med alla hundar utom två. Linda kommer att ta alla valpar förstås + några till.
Jag har bl.a. hittat 2 tikar ute som jag har kastrerat på Noahs Ark och som ska få sin första vaccination idag. Jag har också kastrerat jakthunden som jag har. Betalade 75 Euro (ca 750:-) för dessa tre till Noahs Ark.
För någon månad sedan var Inez här (veterinären från Tyskland). Hon kastrerade hundar och katter en hel måndag på Gundis köksbord. Jag hämtade fyra hundar från War cementary och fick dem kastrerade. Gav Inez 25 Euro för detta. Jag har också låtit klippa en tik från War cemetary. Hon var fruktansvärt tovig i pälsen . Detta kostade 30 Euro men jag kunde inte se henne så tovig.


Hundhus på Lindas shelter


Kajsa


Lady

För några veckor sedan åkte jag till Hiraklions flygplats både lördag och söndag för att skicka hundar. På lördagen checkade jag in en liten hundvalp som skulle till Zürich . Hade haft honom hemma ca 14 dagar under vaccinationstiden. På lördagen skickade jag min Leo till Hamburg. Steg upp kl. 3.00 på morgonen, hämtade upp Linda som också hade en hund som skulle med samma flyg. Hundarna skulle checkas in 6.20. Tårarna rann förstås när han åkte iväg på bandet. Jag har ju haft honom ett halvår . Det är fruktansvärt svårt att skiljas från hundarna man haft hemma och lärt sig älska, man hoppas bara att de får ett bra hem.

Leo har redan fått ett hem och jag känner mig jätteglad för det. Jag ska försöka få
e-mailadressen till det par som har honom nu.

Jag tycker ibland att det är en droppe i havet det jag gör. Igår när jag kom åkande med bilen i mina kvarter såg jag åtta hundar som låg och vilade sig i skuggan. Troligtvis hemlösa. Har sett några av dem förut och inte vetat om de har ett hem. Jag stannade bilen och gav dem den mat jag hade, men det var inte så mycket. De har kanske fått mat av turister på stranden + andra snälla människor som bott här under sommaren. Många greker bor bara här under sommaren och har nu åkt hem. Ja, man känner sig maktlös.


Lisa


Tik med valpar i Kastelli


Valp från krigskyrkogården

Betr. Babbis hundvalp som jag tror att jag berättade om förra gången så kan jag inte hjälpa den mer. Han är väl ca 5 månader och står nu bunden på Babbis tomt. Jag frågade varför han måste ha den bunden. Jo, för att han hade hoppat (av glädje) på Babbis när han kom hem och hade bitit i hans tröja. Jag försökte förklara att hunden var glad. Han står ju ensam hela dagar, ser inga människor eller hundar, är säkert hemskt understimulerad och frustrerad.
Nästa gång jag kom dit släppte jag honom igen. Nu har han låst dörren och jag kommer inte in där mer + att han har sagt till sin mamma som känner Gundi att om jag kommer dit igen och går in på hans tomt ska han ringa polisen. Fy f-n vad jag retar mig på den mannen. Detta är värre än att springa hemlös på gatan. Hemlösa hundar har en liten chans att bli hjälpta, men vem kan hjälpa denna hund??
Tack för de bidrag jag får både från CHANS och privatpersoner. Allt kommer till nytta. Jag hjälper mannen vid krigskyrkogården med mat och genom att låta kastrera hundar. Det är så viktigt attdet inte blir fler och fler där. Han är bra, arbetar så gott han kan för djuren och är en riktig djurvän, så jag hjälper honom så mycket jag kan.

Jag ska också försöka hjälpa Linda Lucas att kunna fixa tak till sina hundhus inför regnperioden som snart börjar. Vill någon hjälpa till så tas alla bidrag tacksamt emot.

Slutar för denna gång. Ska åka och träffa Linda och vaccinera två hundar.
Kram
Ingegerd