JUNI I CHANIA

 
Vår-sommarhälsningar från Ingegerd i Chania.

Här är verkligen sommar nu, ca 30-32 grader i skuggan. Väl varmt tycker jag. Idag 4/6 är det 26 grader och det känns riktigt friskt och skönt.
Berättar lite vad som hänt här i mars, april och maj.

22/3 hejdade en av mina grannar mig och bad mig titta på en katt hos dem. De har många katter; verkar som om hemlösa katter dras till dem. Denna katt som de bad mig titta på såg verkligen sjuk ut. Hon hade fött en död unge och inga fler kom ut.
Samtidigt upptäckte jag att deras kedjade tik fått 7 st valpar som nu var 1 dag gamla.
Damen i familjen skulle dränka valparna i kanalen nära oss. Detta har hon gjort med tidigare valpar (i stället för att kastrera hunden). De hade inte pengar till att kastrera hunden. Sanningen är väl den att de inte ville lägga ut några pengar på hunden. Hur som helst, jag orkade inte med detta igen. Tog kontakt med veterinär Panayotis och frågade honom om vad det skulle kosta att kastrera tiken och operara/kastrera katten.
Han tänkte efter ett tag och sade 200 Euro (ca 1.900:-) för båda djuren. Detta är ett mycket bra pris, ungefär hälften av vad en privatperson normalt skulle fått betala. Jag och Silke får bättre priser då vi sysslar med hemlösa djur.
Hund o katt kastrerades och valparna avlivades. Tur att valparna var så små, hade ej öppnat ögonen. Har de öppnat ögonen avlivar Panayotis ej några valpar eller kattungar. Där går gränsen för honom.
Hunden avlusades också, hade väl säkert 100 fästingar på sig. Jag köpte ett scalibur-halsband åt henne. Hon och katten fick antibiotika ca 10 dagar och jag matade dem också varje morgon o kväll. Nu är de riktigt fina. Brukar gå ut med tiken ibland när jag hinner. Annars är hon kedjad. Familjen säger att hon rymmer.
Detta kostade ca 2.500:- Tog lite pengar fran CHANS bidrag, lite från mig själv och fick faktiskt 450:- från familjen. De bjuder in mig på mat ibland när jag går förbi dem. Jag får också ägg från deras hönor, så de är förstås tacksamma.Tyvärr har de en annan syn på djur än jag har. Kanske har deras inställning till djuren ändrats lite efter ha sett mig värna om och gulla med djuren. Hoppas det.
Nedan bild av tiken i gropen hon bor i och sedan hos veterinären.

 


23/3 Bjuden på lunch hos Inga-Lill tillsammans med 8 andra personer ur Svensk-Grekiska föreningen. Vi åt ärtsoppa och pannkaka. Smakade verkligen gott. Smörgås med kaviar fick vi också samt vin o kaffe. En höjdarlunch.

31/3 Tinas (norsk väninna) barn hade hittat liten valp. Jag tog den till
Panayotis för vaccinering. Silke tog emot den dagen efter.

3/4 Gick till veterinär Eleini och köpte scaliburhalsband (kostar hos henne bara 100:- till hemlösa hundar, annars 140:-) och avmaskningstablett till hemlös hund jag sett hela vintern. Satte på honom halsbandet och gav honom avmaskningstabletten. Sedan dess har jag ej sett honom. Konstigt. Tyckte mycket om honom och matade honom ibland. Hoppas ingen tagit honom och kedjat honom.

 

7/4 Åkte till Panayotis med katt från mitt kvarter. Hon skulle kastreras, var högdräktig. Efter kastreringen lämnades hon till Silke för antibiotikabehandling. Tyvärr blev katten påkörd och dödad när den kommit tillbaka till mig. Snyft.

11/4 Satt i en park i Chania centrum och åt en donuts o drack cocacola. Vad får jag se? Jo, en av de mest utslagna killarna i Chania kommer bärande på en hundvalp, en Sibirian Husky. Jag gick fram till honom och började leka med hunden och ge den lite mat. Oj, vad den var hungrig. Frågade sen om jag kunde få valpen. Jo, om han fick 20 Euro ( 200:-). Jag har bara 15 Euro ljög jag. Till slut fick jag hunden för 15 Euro (150:-). Man ska naturligtvis ej
köpa hundar av någon, men denna gång gjorde jag ett undantag. Denna kille tillhör A-laget i Chania och kan ej taga hand om sig själv, än mindre en hundvalp. Vaccinerade den hos Panayotis där jag träffade Tanya (grekiska och stor djurvän). Hon tog hand om valpen . Hade fått sin egen husky skjuten tidigare när hon var ute med den på promenad. Overkligt men sant. Tanya och hennes man har ytterligare 2 hundar och bättre hem för en valp kan man inte tänka sig. Lyckligt slut för denna lilla valp. Se bilden nedan.

 


<<<Tillbaka  

Nästa sida>>>