NYTT FRÅN INGEGERD I CHANIA

 
Ingegerd Öhman fortsätter arbeta med och för djuren i Chania.
Medan jag, som uppdaterar hemsidan, var på semester kom ett par rapporter om vad som händer och sker nere på Kreta. Här är alla samlade i ordningsföljd.
Här kommer lite nyheter om vad som händer här nere!

Måndag 22/8
En grannes 2 hundar fick Frontlinebehandling. Grannen var djupt imponerad över att fästingarna försvann, men frågade inte var de kunde köpa detta själva!!
En annan granne som äger Vovven hade köpt en avmaskningstablett åt hunden men visste inte hur han skulle få hunden att äta den. Jag stoppade den i gapet och smekte svalget. Grannen såg mycket inponerad ut.

Onsdag 24/8
Kostola (chef pa tyska Noahs Ark) hämtade mig och Pia vid 11.30-tiden för att åka till Noah's Ark och vaccinera Pia för andra gången samt kastrera henne. En liten hemlös hane från gatan, som stod och nosade på Pia åkte med av bara farten och blev också kastrerad.

Torsdag 25/8
Gundi kom och hämtade mig och 4 st katter för att åka till N.A. med dem och kastreras. Det var 3 st hankatter och en hona. Det visade sig att honkatten var dräktig så det var ju bra att vi kastrerade henne. Gundi körde mig tillbaka.

Fredag 26/8
Idag kom Pia och den lilla hanhunden tillbaka till mig. Jag gav dem mat och släppte lös hanhunden. Pia tog jag upp till mig. Hon hade plåster på magen som jag tog bort dagen efter. Den kastrerade lilla hanhunden träffade jag 2 dagar senare och tog då bort hans plåster. Han var glad och verkade helt OK.
Som vanligt matar jag hundar och katter. Tycker det blir fler och fler hundar. Har upptäckt en liten hemlös tik som eventuellt är dräktig. Jag matar henne ofta och har frågat Silke Wrobel om hon kan ta hand om henne. Hon har sagt ja, så nästa gång jag ser henne skall jag ta henne till Silke. Jag vill ej ta henne till Tyska Noah's Ark då de bara skulle kastrera henne och släppa ut henne på gatan igen. Silke kommer att försöka sända henne till Tyskland. Silke släpper inte ut några hundar på gatan dagen efter kastrering tack och lov.
Tyska Noah's Ark kastrerar på löpande band. De vill få ner antalet hemlösa hundar på Kreta. Hundar och katter kastreras ofta och släpps tillbaka där de hittats. Det finns för- och nackdelar med detta. Man upptäcker inte om någon hund fått en infektion t.ex. De grekiska veterinärerna gillar inte N.As. sätt att arbeta. Ansvarslöst tycker de. Till viss del håller jag med.
Eftersom det är så många hundar som kastreras som folk lämnat in kan inte alla hundar skickas utomlands. En del kastreras och placeras i hamnen i Souda och får där mat från N.A. som ligger nära. En mycket fin Sibirien Husky 8 månader lämnades in igår när jag var på N.A. Ägaren ville inte ha honom kvar. Man får vara tacksam för att han inte bara släppte ut den på gatan, vilket många greker gör.

Lördag 27/8
I dag hade jag bokat tid för klippning av Mavromiti. Jag kallar honom Miti. Det är skrothand-larens hund eller rättare sagt så är han en lumpsamlare. Han säljer inget - bara samlar! Miti är egentligen en väldigt söt och fin hund. Detta syns inte då han är sa vanvårdad. Assistenten hos veterinär Panayotis klipper hundar. Vi kom dit, Panayotis kollade upp Miti då han skulle sövas. Han klipptes, öronen rengjordes och klorna klipptes också. Han säg ut som en ny hund när vi gick därifrån. Grannarna hemma kände knappt igen honom och lumpsamlaren verkade glad.
Vid 16.00-tiden kom Andreas från N.A med en katt som hade kastrerats. Sen blev jag bjuden på mat av matten till Vovven som jag går ut med varje dag.

Måndag 29/8
Idag badade jag Miti med ett speciellt schampo jag köpt hos veterinären. Hans skinn hade fått en allergisk reation pga alla löss han har haft. Även pälsen hade tagit stryk. Både skinn och päls kommer nu att återhämta sig.
Jag köpte också ett halsband som håller fästingar och moskitos borta från honom. Finns mer att berätta, men slutar for denna gång och återkommer.
Hälsningar från Ingegerd i Chania.

Nästa sida>>>