ROLFIE

 

ROLFIE bor med sponsorhundsflocken hos Gundi utanför Chania.

Blandning, Vorstehtyp
Hanhund, Kastrerad
Född september-03

ROLFIE är en mycket vacker, vorstehtyp. En kvinna som hittat honom på gatan lämnade in honom till Gundi i november-03 då han var en liten valp i mycket dåligt skick: mager och ynklig. Gundi var i början ängslig att han inte skulle klara sig men han repade sig och har växt upp till en mycket vacker hund. Det skulle nog gå att hitta ett hem till honom på Kreta och rent av ta ordentligt betalt för honom. Jakthundar är nämligen eftertraktade men behandlas ofta mycket illa, så Gundi vill inte ens försöka den vägen.
ROLFIE är något skygg, beroende på att han växt upp skyddat med sponsorhundsflocken. Han är inte en sådan hund som stryker runt längs staketen och inte går att hälsa på, så illa är det INTE, man skulle snarare säga att han är blyg. Vi hade inga problem att hälsa på honom och klappa honom, men han behöver helt klart få tid att vänja sig vid främmande människor. Hundumgänget klarar han förstås utmärkt då han är uppvuxen som en i en hundflock. Han är inte ranghög och har inget behov att mäta sig med andra.
Han är dessutom "fosterbror" till Sven som kom till Sverige i våras. De är lika i ålder och ROLFIE kom till Gundi nära efter att vi lämnat in Sven. Läs mer om Sven här.

Fär ROLFIE letar vi ett hem där man har tålamod med en något skygg hund. Hur hans jaktinstinkter är, vet vi inte, men den som adopterar ROLFIE måste räkna med att han faktiskt är en jakthund.

 

<<<Tillbaka