LILL-SVEN

 

SVEN, i mitten, tillsammans med sina första kompisar på Kreta.

SVEN, till höger, bekantar sig med
Sjo-Sjo (vita) och Zenta (svarta) hos Gundi.
Zenta har redan en svensk familj som väntar på henne.

Vid Kretabesöket i oktober träffade vi en liten svartvit valp som höll till i närheten av ett hotell. Varje gång vi var där så såg vi valpen som sprang omkring tillsammans med några äldre hundar. Han var då ca 2 månader gammal. Att han kommer att bli en stor hund syntes redan då så vi förstod att han ganska snart skulle bli sittande i kedja, som så många andra stora svarta hundar, om han inte skulle bli överkörd innan dess.....
Vi tog genom hotellägaren reda på att valpen var "ingens", han bara höll till där och vi bestämde oss till sist för att ta med honom till the Haven och försöka förmå Gayner att förbarma sig över honom trots att the Haven var fullt.

Vi tog med honom i bilen och skulle på hemvägen hälsa på Gundi och sponsorhundarna.
Som vanligt bjöd Gundi på kaffe och kaka och vi satt ett bra tag och pratade och hälsade på alla hundar som bor hos henne. Den lilla valpen var i buren i bilen (i skuggan så det gick ingen nöd på honom). Då vi skulle åka därifrån fick Gundi höra ett gnällande och blev nyfiken på vem som var i bilen. Och så fort hon fick se valpen så blev hon så förtjust i honom att hon erbjöd sig att ta hand om honom tills han var färdig att skickas till Sverige. Det är mycket jobb och vi hade inte ens tänkt be Gundi om detta, eftersom hon har så många hundar ändå att sköta om. Men hon tyckte liksom vi att det var viktigt att han fick chansen till ett annat liv än som kedjehund.

När vi skulle komma överens om ett namn blev det svårigheter. Alla namn vi föreslog såsom Nalle, Bamse, Putte och sådana hundnamn, tyckte Gundi var fula. Till slut slängde någon ur sig namnet SVEN och det tyckte Gundi var så vackert och passande för en svensk hund, så SVEN fick han heta. LILL-SVEN i oktober och nu är han nog STOR-SVEN!

Han är nu i schäferstorlek och ställer till bekymmer genom att äta upp alla blommor på tomten! Annars artar han sig väl.

Den som ska adoptera SVEN måste vara beredd på att få en stor och kanske jobbig unghund i huset. För oss är han mest ett oskrivet blad, men han har nog lärt sig umgås med andra hundar genom livet med sponsorhundsflocken. Däremot kan han säkert inte gå ordentligt i koppel och har knappast varit inomhus. Han måste lära sig allt om hur livet i Sverige fungerar, så mycket tålamod och stort intresse krävs.
Vi gissar att SVEN är en korsning med inslag av vorsteh och andra större hundar, men det är bara en gissning på grund av hans borstiga utseende.

Vi hoppas att snart få mer aktuell information om SVEN via Nicole.

SVEN kastrerades före jul och innan han kommer ska han förutom de krav lagen ställer, vara testad mot leishmania, erlichia, babesia och hjärtmask. Förutsatt att han klarar hälsokraven räknar vi med att SVEN ska kunna komma hit i maj.

Sista dagen hos Gundi på Kreta. Sven ligger i solen och vilar tillsammans med kompisen Rolfie, en vorsteh som hittades utmärglad på gatan lite efter Sven kom till Gundi. De hundarna har växt upp tillsammans och haft mycket kul ihop.
SVEN just innan vi lämnar honom i Gundis vård.
<<<Tillbaka