PINOCCIO ÄR DÖD

27/4-10

PINOCCIO har nu fått somna in i en ålder av ungefär 16 år.
Han har varit hos Gundi i många år och mått bra där. Många har velat adoptera honom, då han var mycket trevlig och snäll. Försök har gjorts men inte slagit väl ut. Så fort han kommit från den vana miljön har han blivit mycket stressad och otrygg, så han har fått bo kvar och vara sponsorhund! År efter år.... Han var hunden som skyddade Gundi och kompisarna mot flygplanen som flyger lågt till och från den närbelägna flygplatsen på Akrotiri. Pinoccio såg som sin viktigaste uppgift att jaga iväg dem alla.

Vid nyår hände något trist. En hantverkare som gjorde arbeten på Gundis hus, lämnade trots stränga förhållningsorder grinden öppen och då Gundi kom hem var alla hundar ute. Alla återvände snart utom Pinoccio. Gundi befarade så klart att han råkat illa ut, han skulle inte ha hållit sig borta frivilligt. Vi väntade på nyheter, förhoppningsvis goda, men för varje dag som gick blev hoppet mindre. Tills en dag för ett par veckor sedan. En bekant såg Pinoccio vid några soptunnor ett par kilometer från Gundis hus. Han var mycket mager och letade mat bland soporna. Gundi hämtade honom och han veterinärundersöktes. Det var mycket konstigt att han inte kommit hem då han befann sig så nära. Gissningsvis hade han blivit skrämd av ett par aggressiva hundar som en granne har, men både veterinären Eleni, och Gundi fick en känsla av att han varit förvirrad, något Alzheimerliknande?, och inte riktigt kunnat orientera sig.

Pinoccio har en tid haft en tumör på sin penis. Den hade växt ordentligt under hans bortavaro och blödde nu också. Eleni bedömde att det inte skulle gå att operera, och eftersom det märktes att han hade ont så fattade man det svåra beslutet att låta honom somna in. Hellre det än att plågas en tid till. Det var i alla fall skönt för Gundi att få ha honom hemma ett tag och veta hur hans liv slutade, att han inte låg ensam och plågades.

Pinoccio fick ett mycket långt liv. Han var en av Gundis absoluta favoriter som bott hos henne i många många år. Han är mycket saknad.

<<<Tillbaka till sponsorhundarna