HUNDAR ATT SPONSRA PÅ KRETA

 
     

 

MINTA hittades i augusti 2008 av Gundi, övergiven. Då var hon ungefär 7 veckor gammal enligt veterinären. Tyvärr - för henne själv - är hon korsning mellan pitbull och någon jakthund. Det gör det omöjligt att hitta ett bra hem för henne. Till Tyskland får hon inte komma, och intresserade personer på Kreta är ofta inte den typ av hundägare man önskar. Så MINTA kommer med största sannolikhet att bo kvar hos Gundi. Hon livar upp tillvaron för de andra hundarna, som nästan alla är gamla.
Nu är MINTA vuxen och har fått en egen vilja, kan vara både trotsig och bråkig ibland.
Här kan du se bilder av henne som valp!

 

KARL-HEINZ är nästan helt blind.
Han har blivit skjuten med hagel i huvudet. Varför och exakt hur det gick till vet vi inte men det är tyvärr inte alltför ovanligt på Kreta.
Karl-Heinz hade i alla fall turen att få vård och trots att han knappt ser något alls så klarar han sig bra i sin välkända omgivning. Han är glad och trevlig och busar gärna med de andra hundarna hos Gundi.

 

 

 

FOTINI har fått somna in i mycket hög ålder. Hon led inte av någon speciell sjukdom men blev bara tröttare och tröttare. Till slut var Gundi tvungen att låta henne somna in.
Lilla Fotini lämnar ett stort tomrum efter sig.
................................................................................................................................
FOTINI
har bott hos Gundi flera år.
En dag kedjade en grekisk man fast henne utanför Noaks Arks gamla shelter i Akrotiri, och lämnade henne.
Hunden var mycket aggressiv, eller kanske rädd?, och ingen kunde gå i närheten av henne. Till slut sa Silke att hon måste avlivas, men Gundi tyckte synd om henne så man gav henne lugnande medel så hon somnade. Medan hon sov tog Gundi henne i bilen till sitt eget hem.
Det tog 10 dagar för Fotini att få förtroende för Gundi.
Hon kommer aldrig att behöva flytta därifrån, hon är en av Gundis mesta älsklingar.


HUNDAR PÅ KRETA SOM BLIVIT SPONSRADE

HUNDAR ATT SPONSRA I POLEN

<<<Tillbaka