ETT HUNDLIV I SOLEN!
De flesta europeiska länder runt Medelhavet har acceptabla djurskyddslagar.
Men de efterlevs dåligt och brott beivras så gott som aldrig.
Visst kan även en hund i Sverige fara illa och misshandlas. Oftast beror det då på att den hamnat i "fel" händer och råkat ut för en hänsynslös eller grym individ. Runt Medelhavet har däremot många en helt annan syn på hunden (och på djur över huvudtaget) än vi i norden. Det gör att många hundar far illa. De är helt utsatta för omgivningens godtycke. Saker som vi här förfasar oss över, rycker man över lag på axlarna åt i dessa länder. Det är ju bara ett djur…….

Vi är mycket noga med att aldrig dra alla över en kam. Därför vill vi redan nu påpeka att undantag finns. Det finns infödda djurvänner i dessa länder också, men generellt är djurskyddssituationen för hundarna dålig.

 

KEDJEFÅNGEN I SOLEN

Väldigt många hundar tillbringar hela sin tid fastkedjade vid en koja som ofta är tillverkad av skrot, t ex en gammal tunna. Har hunden "tur" finns det rent vatten att dricka, har den otur finns det inget vatten alls. Att kojan står alldeles intill en trafikerad väg är inget unikt.
 

PENSIONÄREN I SOLEN

Den annorlunda djursynen gör att många anser att hunden ska avsluta sitt liv ensam, utslängd. Det är "naturligt" för en hund att dö ensam ute. Därför dumpas många hundar då de blir gamla och/eller sjuka. Det är inte bara rädsla för dyr avlivning som är orsak utan man har helt enkelt en annan uppfattning om de själlösa djuren och deras behov. Denna hund fick somna ifrån sina plågor genom Noah's Arks försorg.

>>>Tillbaka

Nästa sida>>>