FÖRÄNDRING PÅ KIELCE HUNDHEM

 

Kampen för en förändring för hundarna på hundhemmet i Kielce har gett resultat.

Nedan text från EMIRs sida.


20.11.2010:
Den 16 november (på tisdag) besökte EMIR hundhemmet i Kielce igen. Efter att ha kontrollerat hundhemmet och konstaterat att inga förbättringar hade skett, har Krystyna ansökt om att hundhemmet skulle stängas för gott.
Den ansvarige distriktsveterinären gick på hennes linje - hundhemmet i Kielce stängdes officiellt dagen därpå, den 17 november.
EMIR och Kielces myndigheter kom överrens att EMIR skulle skissa en plan hur hundhemmet skulle "tömmas" (genom adoptioner både i Polen och utanför), de skulle träffas efter några dagar - EMIR skulle framföra sin flyttplan.
Men myndigheterna ändrade sig - på fredag hade de skrivit på avtalet med lokala djurskyddsorganisationer - de skulle ta över hela ansvaret för hundhemmet i Kielce.
Det var ett bra slut för alla - hundarna kommer inte utsättas för brutalitet och tortyr längre, de lokala organisationer kommer - förhoppningsvis - att klara uppgiften och EMIR kan koncentrera sig på fortsatt kamp mot brutalitet i polska hundhem - Kielce var tyvärr inte det enda hemska hundhemmet i Polen. Men Kielce öppnade vägen för fortsatt kamp - vi samlar underskrifter mot brutalitet i polska hundhem, de kommer från hela världen, vi hoppas att det sprider sig och att till slut kan vi ändra lagstiftning och införa hårdare straff till de skyldiga.Ni som inte skrivit på ännu! Gör det nu, för att hjälpa de polska hundarna! http://www.thepetitionsite.com/1/STOP-BRUTALITY-AND-MASSACRE-OF-DOGS-IN-POLISH-SHELTERS/