NICOLES JULKLAPP...
 
Gott Nytt År! Hoppas alla har en lugn och skön helg.
Själv har jag fått (eller snarare skaffat mig) en julklapp som heter duga - Tanya heter hon.
Jag såg henne flera gånger både i somras och förra sommaren kedjad vid ett husbygge i mörkret och dammet men orkade liksom aldrig ta in hur jävligt hon hade det, hon är ju inte den enda kedjehund jag ser när jag är ute och promenerar…
Hur som helst så var hon bara borta en dag och jag tänkte väl inte mer på det än att ägarna väl hade flyttat henne någon annanstans.
Sedan dess har det gått kanske 4-5 månader och i förrgår såg jag henne lös på gatan i området där hon tidigare var kedjad - bara skinn och ben, såriga ben och full av loppor. Min svenska granne brukar också promenera i det området och hon berättade att hon visste vem ägaren var och att de inte bodde kvar, och hon visste också var hunden suttit kedjad sen i somras. Hon hade ofta sett henne utan vatten eller skugga i mitten av sommaren (och givetvis gett henne vatten) och nu på hösten utan varken mat, vatten eller tak över huvudet mot regnen. Det verkade helt enkelt som om de lämnat henne på kedjan för att sakta dö svältdöden, kanske hade de helt enkelt bara glömt att hon fanns? Vi vet inte säkert men säkert är att hunden magrade så pass att hon gled ur sitt halsband och att ingen satte tillbaka henne. Sofia, som pratar grekiska, sa att en av farmargubbarna hade börjat tröttna på att se henne i området så de funderade på att skjuta henne. Sofia hade gett henne mat några gånger under den senaste tiden när hon passerade, så jag tänkte igår att jag går en sväng förbi med lite mat jag också. Alltså, när jag såg henne var det inte frågan om att ge henne mat och sedan lämna henne! Hon var halvdöd! Tänkte att det får faktiskt helt enkelt gå med T och mina andra hundar - på ett eller annat sätt måste jag ta hand om henne!
Att ringa Gayner och ta henne till Haven är uteslutet, hon skulle få sitta på en kedja eller i nån äcklig kennel som knappt städas, kanske resten av sina dagar. Det är ingen hund man kan omplacera lätt för hon har uppenbart någon slags "kamphundsblod" i sig och jag vet ju att både Sad och Miriam fortfarande sitter däruppe isolerade från andra hundar och har gjort det i flera år nu.
Ja, hon är ingen pitbull eller så men säkert en Boxerblandning eller liknande. Så himla svårt att veta men bara att hon ser ut som en farlig hund kommer göra det svårt att hitta ett hem åt henne som inte skulle innebära en ny kedja… Precis som det var med T, han satt ju ett helt år på sheltret tills jag tog honom själv.
Sen vet jag inte hur frisk hon är heller, så snart jul-helgen är över och veterinärmottagningarna öppnar igen måste jag åka och få henne genomkollad ordentligt. Hon verkar lite "klumpig", stöter emot saker och så, undrar om det är nåt fel i hjärnan? Eller kanske bara så ovan att vara inne? Hon bajsar lite blod också, det kan ju bara vara pga vad hon ätit men det måste kollas. Och alla småsår hon har måste kollas bättre. Men bara det hur mager hon är gör att hon måste ha näringsbrister som mycket möjligt kan ha lämnat bestående skador inuti. Vi får se vad veterinären säger och under tiden får jag sköta om henne bäst jag kan.

Övrigt just nu: senaste tiden har jag kastrerat 4 katter (varav 2 honor) och 2 tikar - gratis och därmed olagligt! Katterna är ute igen och mår alla bra och en av tikarna är tillbaka på gatan och matas av en tysk tjej medan den andra är i fosterhem hos en engelsk tjej som troligen kommer att behålla henne. Bra va!
Jag har fått löfte från Ingrid att CHANS ska ge mig 2 kattburar och en större hundbur - detta kommer att göra kastrerandet oerhört mycket enklare! Som det är nu måste jag åka runt till alla jag känner och låna deras burar när jag ska åka och kastrera, inte varken lätt, kul eller tillräckligt många. Och jag kan bara ta en hund i taget som då får sitta kopplad bland kattburarna… Och jag kan säga att det är tur att jag fått pengar från CHANS för jag vet inte om jag hade haft råd att ta hand om Tanya utan ekonomisk hjälp!

Så tack CHANS för min julklapp!
Gott Nytt År till alla därhemma, två- som fyrfota,
kramar från Nicole, Lil, T, Bogart och Tanya

Kommentar av Ingrid: CHANS styrelse bestämde på sista mötet före jul att ge en av föreningens hundburar till Nicole, som behöver den bäst just nu. Hagsätra veterinärmottagning skänkte 2 kattburar som vi också skickat ner.
Nicole fick även 5.000 kr som en "julklapp" att använda till djurskyddsarbetet. Även sponsorpengarna som kommit in sen sist skickades ner före jul.
Som ni ser kommer pengarna alltid till nytta för någon stackars varelse...

Om någon har en hundbur som inte används längre, så tar vi mycket gärna emot den. Vi behöver ett par burar till för nästa hundhämtning i Polen... Det är bara att maila någon i styrelsen eller info@chanshund.com