THE HAVEN

 

Strax före jul flyttade Nicole och Rickard till ett litet hus i Malia. Ett mycket litet hus utan trädgård, däremot med utedass! Innan flytten till Kreta hade Nicole planerat att hyra ett litet hus med trädgård så hon skulle kunna ta hand om några "egna hemlösa hundar". Att få tag på ett boende där man får ha hundar visade sig vara så gott som omöjligt så planerna på en egen liten flock har fått läggas undan. Det visade sig att när det verkligen gällde, så var inte hundar så välkomna i lägenheten i Amoudara heller.
De har nu fått mycket närmre till the Haven och är där och jobbar så gott som varje dag.
The Haven samarbetar sedan en tid med tyska Noah's Ark och man har börjat skicka hundar till Tyskland via dem. Tyskland har helt andra importregler än vi och hundar kan åka dit ganska omgående. Eftersom antalet behövande hundar känns oändligt så väljer Gayner detta alternativ för att kunna ta hand om fler.

Här följer första rapporten från Nicole:

"17 december 2003
Just nu är här oerhört hektiskt för Gayner har fått världens chans att skicka 17 (!!!) hundar till Tyskland. Det är en engelsman som hyrt en stor lastbil som han måste köra tillbaka till England, som erbjudit sig att ta med hundar från Haven. En till man åker med så de är två om att ta hand om och rasta hundarna.
Igår var det dags för avresa och vi yrade runt hela dagen för att få alla klara och in i bilen. Till slut kom de iväg - bara för att 2 timmar senare komma tillbaka - färjan gick inte på grund av dåligt väder! Så vi lämnade alla hundarna i bilen ifall de skulle kunna åka senare, men det blev världens oväder och i morse var vi tvungna att ta ut alla igen och städa hela bilen.
Jag kom just hem nu för att vila lite, det kan bli dags att lasta på igen när som helst....
När dessa 17 kommit iväg kommer det att innebära en gigantisk lättnad på trycket på Haven. Det har kommit in så mycket hundar, speciellt valpar, medan inga har kunnat åka på grund av att flyget knappast går under vintern.

Jag börjar känna mig hemmastadd på Haven nu med alla djuren och hela stället och förstår mer hur det fungerar. Jag har förstått att Gayner har blivit lite "bränd" på folk som kommit och erbjudit sig att jobba åt henne och sedan inte gjort något, eller varit där en dag och mest tittat. Bara att kunna städa på djurhemmet kräver ju att man vet någorlunda vilken ordning där brukar vara. Jag känner igen det där, att man så gärna vill hjälpa men för att kunna göra det på ett vettigt sätt måste man stanna ett tag. Det finns väldigt mycket saker som behöver göras. Rickard håller på att bygga ett ordentligt vatten- och vindskydd i stora hägnet. Han har även byggt en sluss in dit så det är lättare att gå in och ut utan att alla hundar följer med. Han har också byggt ett ordentligt katthus och en grind till åsne- och gethägnet.

 

Bart

Nicole o Topper


Bart igen

Vad gör jag själv då?
Det första jag gör på morgonen är att mata alla djuren - bara det atr ett par timmar. Sen kollar jag att alla har vatten - det är inte heller helt okomplicerat eftersom det inte finns vatten draget överallt utan måste bäras. Sen ger jag medicin till alla som behöver. Och sen kommer det jobbigaste: gå runt och sätta på ringormskräm på djuren. Här är ett stort problem just nu med ringorm, som är en hudsjukdom. Inte livsfarlig, men obehaglig. Det sprider sig som en löpeld och det finns inget sätt att stoppa det som det ser ut på djurhemmet. Det sitter i träden, gräset, skålarna, korgarna, leksakerna - ja, i hela j-a, ursäkta! stället! Och det är inte bara på the Haven, det går en riktig epidemi av ringorm i hela trakten. Nästan alla nya djur som kommer in har det redan. Och det kommer inte att försvinna förrän värmen kommer tillbaka, alltså i sommar.
Det är också ett problem då hundar ska skickas till Tyskland och de vill naturligtvis inte få ringorm på djurhemmen där. (De flesta hundar får tillbringa en tid på ett djurhem innan de placeras i familjer.)
Både Rickard och jag har för övrigt fått det själv också.

Ja, då ringormskrämen är påstruken överallt, ja då går jag runt och plockar bajs! Och det blir en hel del då det är många hundar.
Sen brukar jag försöka gå en promenad med några av de stackare som sitter i kedjor högst upp på tomten. Det är de hundar som nyss kommit in, övre delen av tomten fungerar som en sorts "karantän" för nykomlingar. De släpps inte in till de andra förrän man kollat upp deras hälsa och vaccinationerna fått verka.
Just nu är det i och för sig bara en tik med 4 valpar som sitter där, men i morgon kan det mycket väl vara en till.

Jag skulle så gärna vilja ha Bart som min egen hund, men tyvärr så går det inte att ha mer än Charly i det pyttelilla huset vi bor i. Charly accepterar inte konkurrens så det fungerar inte, fast det går bra att gå på promenader tillsammans. Så BART får bo i hundgård uppe på the Haven nu och vi hoppas att någon vill adoptera honom trots hans skröpligheter.

Nog för idag! Sköt om er där hemma! Hälsa alla i CHANS från mig!
Nicole."

<<<Tillbaka