RAPPORT FRÅN NICOLE, JANUARI

 
Hoppas ni har det bra i Sverige och att julen varit bra!
Jag och Rickard "firade" jul hemma själva och det var väldigt skönt faktiskt, ingen stress! Man stupar i säng varenda kväll här.
Det har varit jättekallt här och oerhört mycket regn och oväder. Det påstås vara den kallaste vintern på 100 år. Fruktansvärt jobbigt när inte ens husen blir uppvärmda tillräckligt, så vi har frusit både inne och ute. För att inte tala om djuren som lider ännu mer - och så geggamoja överallt! Fy!

Jag hittade en överkörd liten hund mitt i Malia på juldagen, som Gayner kom och hämtade. Han satt och skrek mitt på gatan och inte en j-l tittade åt honom. En gubbe i kostym stannade och frågade vad som hänt och sen gick han bara vidare.
Hunden heter NOEL nu och han kommer att klara sig. Ska opereras imorgon, har brutet bäcken och ett framben är också brutet, men han hoppar runt bäst han kan.
Valpar och valpar och åter valpar! Det kommer in hur många som helst och man kan inte förstå att de betraktas som skräp här nere. Överst till vänster är Snowy, Cloud o Rosa strax före avresa till Tyskland. Snowy och Clowd var de sista i kullen om sju som kom in i en låda täckta i skit o flugor. Då var de pyttesmå - men de växte till sig allihopa.

 

Idag hittade jag en valp, vettskrämd, i ett buskage, som jag och Rickard till slut fick tag i och tog till Gayner. Det är så fullt med hundar där nu, framför allt valpar, och det finns egentligen ingenstans att göra av dem. Det är så många som har ringorm så alla nya som kommer in måste separeras från dem.
Häromdan hörde jag skällande utanför på gården och när jag kom ut hade någon satt fast en liten mamma vid grinden och dumpat hennes 3 valpar över muren i en låda. Detta är alltså mitt på blanka dagen! Vem som helst kunde ju ha sett!

Ett engelskt par kom med en valp som blivit skjuten med hagel häromdan, en grek lämnade in en tik med 4 valpar från Heraklion, en annan grek kom med en tik med 2 valpar..... allt detta första veckan efter nyår!
Gayner kunde skicka 3 valpar med flyg till Tyskland häromdagen, men det blev dyrt, det går ju bara reguljärflyg på vintern. När Thomas Busch (veterinären från Noah's Ark) åker med vanen tar han oftast med hundar från ställen där det inte finns något djurhem, Agios Nikolaos nu senast. På Noah's Ark i Chania kommer det också in hundar hela tiden, behovet av hjälp är så otroligt stort.

Så här ser övre delen av Haven
ut just nu.

Nicole med valpen TITCH, minstingen av de 7 tussar vi hittade utanför Gayners port, täckta med skit. Men alla klarade sig och TITCH bor nu i Tyskland.

Rickard i färd med att förankra burar i vanen som ska frakta hundar till Tyskland.

 

Vi har pratat mycket om att skicka hundar till Sverige, men svårigheten är att de måste vänta så länge på blodtesten och trycket på djurhemmet är så otroligt stort...... Att få iväg hundar snabbt från Kreta känns som en befrielse så plats bereds för andra. Och då blir det Tyskland.......

Har ni sett Havens nya hemsida förresten?


<<<Tillbaka

Nästa sida>>>