FÖRGIFTNINGAR PÅ HUNDHEM

16/7-12


Engelskan Linda Lukas, vi har tidigare skrivit om henne, driver sedan några år tillbaka ett hundhem med ca 200 hundar, utanför Vamos på Kreta.
Hon försöker göra det som myndigheterna borde göra, ta hand om och kastrera hemlösa hundar. Situationen är som ofta övermäktig, hundhemmet har varit överbelagt, det är inte så lätt att hitta nya hem för alla hundar.

Lördagen 7 juli skedde något som uppenbarligen är förgiftning av hundar inne på Lindas shelter. Ett 30-tal hundar hittades döda på morgonen. Enligt uppgift som Ingegerd fått från Linda, har en veterinär "öppnat" en av hundarna och kunde då konstatera att den förblött invärtes. Något som är mycket typiskt för förgiftning, så det tal som hörts från vissa håll om "epidemi" kan vi nog glömma.
De dödade hundarna var hundar som tagits om hand på gatorna, hemlösa hundar som sedan kostats på, som vaccinerats, vårdats och kastrerats.

Sorgen och upprördheten är naturligtvis stor. Detta är hundar som liksom våra egna hundar skulle kunnat vara älskade och trevliga familjehundar, om de haft lite mer tur i livets lotteri.

Se intervju med Linda Lukas på youtube

Se film1 från sheltret

Se film2 från sheltret

OBS att det är mycket obehagliga bilder för oss som älskar och lever med hundar. Man behöver inte se det.

PROTESTERA! SKRIV PÅ PETITIONEN

Vill du skriva, ringa eller maila till grekiska ambassaden och framföra åsikter är adressen:

GREKISKA AMBASSADEN
Box 55565
102 04 STOCKHOLM

Telefon: 08-545 660 10

gremb.stockholm@beta.telenordia.se