JULHÄLSNING FRÅN MIA I ITALIEN

16/12-09

ANIMALS WITHOUT LIMITS I ITALIEN ÖNSKAR ER ALLA
EN RIKTIGT GOD JUL
OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

Vi vill också passa på att tacka alla underbara CHANS medlemmar för att ni sponsrar AWL's projekt här nere i Campania. Detta område, där maffian har sitt säte, är känt för sin hänsynslöshet mot gathundarna, de tjänar massor med pengar på att ha hundarna i s.k. koncentrations shelters. (I Italien betalar det allmänna ut pengar för att hundarna försvinner från gatan.)

Varannan lördag är vi i Rosella's Shelter och städar hundburarna samt promenerar med hundarna. Vi vill låta dem uppleva andra dofter, få motion och samtidigt mycket social träning. Många volontärer beundrar hundarna, att de är så duktiga och tacksamma, och många gånger går de riktigt duktigt i koppel.
Nattetid slängs hundar in på området eller valpar sätts i kartonger utanför. Antalet hundar är nu cirka 78, men Rossella adopterar bort många hundar också, så varje månad är antalet olika. AWL kunde avmaska 82 hundar (268 euro) och 12 valpar förra månaden.
Abby blev påkörd och övergiven vid en bensinmack. Med veterinärvård, vaccinationer, och efter mycket nysande gjordes en nosröntgen och sedan kunna veterinären gå in i nosen och ta bort ett föremål som fastnat där.
Benjamin 9 månader var nästan hårlös och full med stora grå klasar av hudavlagringar på huvudet. Skabb, demodex och "röd mange" (en demodex/skabb liknande sjukdom orsakad av kvalster som tagit överhanden.), huden var fruktansvärt förstörd och irriterad. Människor kastade sten och var hänsynslösa mot honom. Jag körde honom till veterinären där många tvekade att hjälpa honom, förutom våran underbara veterinär Dr Damiani.
Efter en månads tid med mediciner och sprutor är han nu hemma hos mig tillsammans med våra 16 hundar. Han är 80% bra och en riktig charmig och busig kille. Dock har han ett stort sår på bakbenet som behandlas med antibiotika och det skall senare göras en biopsi.
Bilden till vänster är från oktober, den till höger från december.

Övergivna schäfern Sophia Loren fick sin juvercancer bortopererad och kastrerades samtidigt - hon är nu adopterad och mår bra.

Lucy var fastbunden invid en bensinmack, med hennes microchip kunde vi finna hennes Italienska ägare som inte ville ha henne. Vi fick henne kastrerad, vaccinerad och hon adopterades av en underbar kvinna med tre katter.
Valpen Snowflake övergiven i ett sopberg togs om hand och kastrerades, vaccinerades och behandlades emot öroninflammation samt adopterades.
Sammy opererades för sitt bråck (han var redan kastrerad) blodprov visade att han har leishmania som han nu skall få behandling för.
Tigro en katt blev kastrerad och adopterad till ett galoppstall.
Två övergivna katter i en skrotbil blev vaccinerade och avmaskade samt adopterades båda två till en underbar kvinna.
Rabiesvaccinationer och microchip till två adopterade fd gatuhundar; Sebastian och Maya, samt hälsotest gjordes samma dag. Detta gjordes pga att många stora hundar överges när internationella familjer flyttar hem, av "säkerhetskäl" gjordes dessa ingrepp.

Schäfermixen Bella som inte vill gå upp i vikt så att vi kan kastrera henne, fick 3 avmaskningsbehandlingar.
Vi sammarbetar med ett apotek som ger oss 35-40% rabatt.

 

AWL blev nominerad till Tyska organisationens Golden Paw 2009. Bland 70 utländska organisationer kom vi på 5:e plats. Det kändes underbart bland så många hårt arbetande organisationer runt om i världen.

Jag har också varit i Stockholm ett par dagar och höll ett föredrag som var anordnat av Himmelska Hundar, där vi skänkte alla inträdespengarna till AWL (samt pengarna från mina böcker).

Vårt mål är att år 2010 kunna öppna ett hospice för äldre gatuhundar som lever ett fruktansvärt svårt liv på gatan eller i shelters. De svälter då de inte orkar finna mat. Många är skadade och har ledbesvär. Vi vill kunna ge dem en varm bädd och rätt medicin, och ge dem möjlighet att ta det lugnt den tid det tar att läkas. Om så måste man kunna ge dem ett värdigt avslut med hjälp av veterinärer.

Mycket händer varje dag och Ni kan läsa mera om våra äventyr på vår blogg!

Från våra hjärtan tackar vi er alla för att ni följer vårt arbete på bloggen, och tack för alla uppmuntrande ord ni skickar till oss. Och, för att ni har tålamod och förstår att det mesta av min tid går åt ute på gatorna eller på veterinärklinikerna.

Varmaste hälsningar
Mia Mattsson-Mercer
AWL - Animals Without Limits

Fler texter om AWL