PAKET TILL AWL I ITALIEN

 

Milla och Kate på Hundcaféet Himmelska Hundar gjorde i ordning två stora lådor med tuggben och "antitandstensben". De har fått en del av benen och köpt en del till rabatterat pris. Sammanlagt blev det 23 kg tugg som skickats ner till hundarna i Italien.
CHANS sponsrade portot med 500 kr av totalt ca 700.
Paketen har nu kommit fram till Mia i Italien så hon kan dela ut dem till hundarna.

(Även Tina som har Mälarö Färskfoder har skickat ner ett paket till hundarna, hon har betalat sitt porto själv!)

Tidningen Härliga Hund har nyligen varit nere och gjort ett reportage om AWLs arbete. Vi får väl läsa det i tidningen så småningom...
Läs mer på Mias egen blogg!

Mia tackar för de bidrag CHANS skickat och vill påpeka att inga av donationerna används så att de kan gynna ägarna till de hemska, vanskötta hundstall där AWL gör akuta insatser.
Det som behövs vid de aktionerna skaffar volontärerna fram på ett eller annat sätt, tigger eller köper själv. Ex.vis högtryckstvätt får man låna då det behövs. Det är inte meningen att donationer på nåt sätt ska gynna dem som vansköter hundstall i vinstsyfte. All hjälp ska bara komma hundarna till del. Inga gåvor går heller till adoptionsverksamheten som är liten och inom Italien.

De aktiva i AWL gör ofta s.k. Cleaning missions, städjobb, eller rättare sagt saneringsjobb, i de hundstall där det är som mest lortigt och vanskött. Mia berättar att till och med de amerikanska män som var med då de senast gjorde rent i ett vanskött hundstall, blev chockade då de såg hur hundarna hade det. Dessa "Rambo-killar", trots att de blivit förvarnade...
Det blir fler och fler som hjälper till och tvättar och städar, men ohyran kryllar (Mias egna ord) och de kan inte kritisera för hårt för då blir de utslängda och kan inte göra nåt alls för de hundarna...det är en svår balans.

AWL använder skänkta pengar till mediciner och kastrationer och blodtest av olika sjukdomar eller avlivningar (de är fruktansvärt dyra 80 – 150 euro, det är för att de tar hand om kroppen).

Man kämpar på... Det finns en del hundar som sitter väldigt illa till och lider fruktansvärt. Man försöker få loss några av dessa.

Följ med i det som händer i Italein på Mias blogg, den uppdateras så gott som dagligen och ni kan själv skriva frågor och tankar till Mia!

 


Saneringsgänget i aktion