AWLs HOSPICE

8/11-10


Detta mail kom idag 8 november, från Mia Mattsson i Neapel i Italien.


TILL ALLA FINA CHANS MEDLEMMAR!

Ett stort och varmt tack från Animals Without Limits här nere i Campania Italien för er generösa donation till oss.

En del av er kanske redan vet att för två månader sedan öppnade AWL sitt första Hospice för äldre gatuhundar. Vi kallar det Casa della Amore och meningen är att de skall få ett avkopplat, smärtfritt kärleksfullt avslut på sitt hårda tuffa liv. Vi har Angel 18 år gammal som är blind, tillsammans med hans ”fru” Tiger 15 år som levt på gatan med en hemlös man som insjuknade och dog. Folket på gatorna hotade med att förgifta Angel och Tiger, men AWL tillsammans med en Italiens djurorganization transporterade dem till Hospicet.
Leo 15 år med ryggbråck får god mat och värktabletter, Dicky 7 år med gammal självläkt benskada, är några av våra inneboende. Meningen är inte att hålla dem vi liv så länge som möjligt, utan vårt ansvar är att ge dem ett lugnt och smärtfritt avslut. Många avlivar inte sina äldre hundar utan ”slänger” ut dem på gatan. Andra har suttit i ”koncentrations läger” på ett vått cement golv i 10-15 år, dem försöker vi få ut så de kan få gräs under magen, frihet och god mat och lite solsken.
Bilderna ovan visar Filippa. Hon fick sitta inspärrad 17 år och 10 månader. Hon fick 2 veckor på AWL Hopice innan hon fick vandra vidare.

Vi fortsätter vår kamp med "spay and neuter", (kastrering) som är ett stor mål för oss, vi har haft det tufft då många valpkullar har fötts den senaste månaden. 37 valpar har vaccinerats tack vare AWL de senaste 2 månaderna.

Vi räddade en Grand Danois familj med 8 valpar som vi grävde fram under ett hus. De befann sig på en ridskola, där lika många hästar behövde hjälp, vandrande skelett. Tiken och hanen är nu kastrerade och valparna har fått varma älskande hem runt om i Italien.

Vi samarbetar med Italienska räddningsorganisationer med lyckade resultat. De känner sitt land och har voluntärer spridda omrking i landet som kan hjälpa till med adoptioner.
AWL håller hundar friska och Italienska organisationer finner bra hem. That’s Amore!

För er generösa gåva planerar vi att köpa värktabletter till hospicet, men resten går till kastreringsprogrammet. Vi skickar er en ny rapport om en månad.

Till dess, miljoner tack från ett stormigt Italien

Mia Mattsson Mercer

Animals Without Limits

PS Håll utkik efter nästa nummer av HUNDLIV, ett stort fint repotage om AWLs arbete här nere. DS

Mycket mer om vad AWL gör, finns att läsa på AWL-bloggen!

Våra tidigare texter om AWL.