KRETA FEBRUARI 2013

 
Här kommer lite nyheter från mig, Ingegerd, på Kreta.
Härom vecka ordnade jag med kastreringar tillsammans med Gundi. Det blev min lilla Mini + en katt från gården här. Jag åkte också till mannen vid cantinan vid War Cemetry och frågade honom om han hade någon som behövde kastreras. En hanhund och två katter + en halt hund fick jag med mig från honom. Han har flera katter, men vi fick inte tag i dem.Jag köpte en säck hundmat för 10 euro och kattmatsburkar för ca 6 euro. Ska försöka ge honom lite mer. Han har en hund som haltat sedan 2010. Jag trodde det gått över, men han haltade forfarande när jag var där. Jag tog med honom också, då en klo växt åt fel håll , liksom rakt upp. Veterinären opererade bort klon och bandagerade honom. Jag skulle ta bort bandaget efter 3 dagar. Detta gjorde jag och såg då att han hade ett sår mellan två trampdynor. Jag baddade med alsolsprit och lade ett nytt litet bandage. Få se om det läker annars måste jag ta honom till Eleini. Jag tror att såret gör att han haltar. Jag betalade som en donation till veterinärerna 60 euro för mina hundar och katter. Jag kunde inte be mannen vid War Cemetry att betala.
På måndagkvällen talade min husvärd om att han hade sett en kedjad hund en bit upp bland bergen . På tisdagen åkte jag dit. Utefter vägen stod en hund kedjad vid en tunna. Jag hade mat och vatten med mig. Han var så söt och hungrig. Mycket glad för att jag kom. Kanske i 1-årsåldern. En fåraherde kom med sina får och jag frågade om det var hans hund. Han sade nej, men jag misstänker att det är hans hund. På fredagen åkte jag dit igen med mat + en gammal matta som jag inte använder. Lade i hans tunna. Hade också lite korv hemma som jag gav honom. Jag tog honom på en liten promenad och lovade att jag skulle komma tillbaka. Han har en otäck böld på ena höften och en mindre otäck böld på andra höften. Jag har beställt tid hos Eleini på måndag för att se om hon kan hjälpa honom. Jag får inte ta honom hit för min husvärd. Tar ca 6-7 minuter att köra till vovven. När jag skulle åka därifrån hörde jag ett ylande mer som klagorop från en hund nerifrån dalen. Jag åkte dit och såg en hund på en tomt med ett gammalt ruckel till hus. Han/hon hade det bra på ett sätt, var inte kedjad, men ack så ensam. Inga hus, inga hundar, inte ens några höns i närheten. Alldeles ensam. Ung hund det också. Grinden till tomten var låst. Hon/han var väldigt rädd för mig först men sen jag givit mat kunde jag sticka in handen och smeka den. Den åt som om den inte sett mat på evigheter. Den var smal, men jag kunde inte se hur smal, då pälsen är lurvig. Jag hoppas bara att den hade vatten därinne. Jag ska besöka den igen med mat och försöka få in lite vatten. Man blir som jag sagt tidigare galen på dessa greker.
När jag var i Chania häromdagen såg jag en ganska stor hund med sin valp i släptåg. De stod på en refug mitt istan. Valpen försökte gömma sig lite bakom mamman. Då kom tårarna igen. Hoppas att går bra med Dina.
Ja så är det här.

Kram Ingegerd


Blondie


Hyresvärdens hundar


Mina, Nina och Blondie

Några dagar senare...

Det är lite lugnare hos mig. Husvärden säger inte så mycket om hundarna. Däremot hade vi en fight om grisarna häromkvällen. Jag vill att de ska få vara ute i det fria. Det vill inte han. Vi var riktigt arga på varandra. Dagen efter var det som vanligt. Idag har han separerat smågrisarna från mamman. De är nu 10 veckor så det ska gå bra. Igår städade jag på platsen där de finns nu. Tur det, men jag förstod att han snart skulle separera dem. De är så söta.
På eftermiddagen var jag hos min "barreldog" - kedjehund - igen och gav honom antibiotika, frontline o mat. Han fick också en promenad. Han ska ha antibiotika varje dag i 2 veckor mot såren på bakdelen. Kanske skulle jag kunna ta honom (inte hit), men alternativet är väl Lindas shelter och jag vill inte ha honom där. Jag tror också att fåraherden jag träffar ibland äger honom och jag vet inte om han vill att jag ska ta honom. Gammal gubbe med bara en framtand. Kan prata lite tyska. Hur som helst åker jag till hunden varje dag så länge så får vi se sedan. Jag matar på samma gång den lilla ensamma hunden. Han är alldeles crazy när jag kommer.

Här börjar det bli vår. Grönt gräs, massor av blommor och ganska varmt i luften. Har blåst ordentligt i 2 dagar, men inte så kallt. Tack och lov. Har använt min luftkonditionering ganska mycket under vintermånaderna och räkningen blev därefter. 320 euro. Men jag orkar inte frysa ständigt så jag kan inte ångra mig. Nu behövs den knappast längre utom en stund på morgonen.
Hälsa till alla er i Sverige.
Kram
Ingegerd

Ingegerd har några hundar som kan göras i ordning för flytt till Sverige.
Är du intresserad? Kontakta Ingegerd. ingegerdohman@hotmail.com


Ensamma hunden har fått ett ben


Två gathundar i Chania