EN DAG MED INGEGERD PÅ KRETA

11/8-10

Hej alla!

Så här kan en av mina dagar här nere på Kreta se ut.
Mina hundar är inställda på att jag ska vakna kl. 6.15.
Då är det bara att stiga upp. Jag släpper ut dem på min lilla gräsmatta för en första kiss. Efter det dricker jag kaffe och äter smörgås. Jag sitter lite som på nålar, rädd att de ska börja skälla så tidigt på morgonen.
Efter det tar jag in alla utom Leo i bilen och åker till en rastplats. Ger Leo några tuggben så att han ska vara tyst. Leo och Bobby går inte längre ihop. De har slagits några gånger och det är inte kul. Efter att sex av dem varit ute, åker jag med Leo + några till, till rastplasen igen. Detta är lite jobbigt. Leo var några veckor hos Gundi i hennes trädgård, men sen kunde hon inte ha honom kvar, då det blev för rörigt med all lek. Leo är vild och Gundi har många gamla hundar.
Hur som helst Leo kom tillbaka till mig och är nu ofta bunden på garageuppfarten. Detta är inte kul. Jag vill ju att han också ska få springa och leka åtminstone morgon och kväll så det är ganska kaotiskt ibland när jag ska ta in sex av hundarna från bilen och ta ut Leo. Alltid smiter några hundar ut och då får de följa med på ännu en rastning. Huvudsaken är att Bobby håller sig inne.

Denna dag efter att ha duschat åkte jag till Babbis (där jag bodde förra sommaren) och matade hans katter.
Tyvärr har Babbis nu fått hem en liten söt hundvalp som han naturligtvis inte sköter.
Jag gav valpen mat och sprejade honom med Frontline. Han hade en del fästingar.
Babbis åker inte till veterinären för vaccinering eller avmaskning . Jag bestämde mig för att inte göra detta.
Han kostar inte på sina hundar någonting. Jag har betalat så mycket för hans förra hund, klippningar + scaliburhalsband, mat till hans hundar och katter.

Efter detta åkte jag vidare i byn och kom till lilla Elsa som jag låtit kastrera på Noahs Ark. Hon är en söt liten tik som jag lärde känna förra sommaren. Hon hade då 2 valpar.
Denna sommar när jag först såg henne var hon otroligt tjock. Jag talade med familjen och de var förstås inte intresserade av att ta hand om några valpar. Jag frågade dem om jag kunde få kastrera henne och de sade ja. De ville förstås inte betala något så jag gav organisationen Noahs Ark 60 Euro själv. Elsa hade nio stycken foster i livmodern. Vad skulle hänt med dessa nio om de blivit födda? Säkert hade hälften hamnat på gatan. Så jag är glad att hon blev kastrerad. Hon var också superfull av löss. Jag sprejade henne och nu har hon fått ett scaliburhalsband av mig. Elsa sitter bunden jämt så när jag hälsar på henne tar vi alltid en promenad. Hon är galen av lycka.

Efter det åkte jag och matade katter vid en soptunna. Det är några vuxna och tre kattungar. Brukar ge dem mat och vatten. Gör inte detta varje dag då det är en bit ifrån mig.

Åkte sen till Konoupodiana för att handla. På hemvägen drack jag en coca-cola på en bar. Fick då se en liten hund som låg och rullade sig på ryggen. Den kliade sig också väldigt mycket. Efter att ha druckit upp colan gick jag tvärsöver gatan in på tomten och tittade på hunden. Den var väldigt gammal, ingen päls på bakre delen av kroppen och inte heller på svansen. Hennes spenar hängde nästan i marken och hon hade åtminstone en tumör. På ryggen hade hon också några sår som antagligen kliade. Jag hämtade min "läkarväska" som jag alltid har i bilen. I den finns betadin (alsolsprit), bomull, frontline spray. Jag har också vattendunk, katt- och hundmat, koppel m.m. Jag tvättade henne på ryggen med vatten och betadin på såren. Sedan sprejade jag henne med frontline och gav henne en burkmat. Ägaren tackade och sade "problems". Men att gå till en veterinär nej, nej. Jag kollar henne nu varje gång jag åker förbi och hon kliar sig inte så mycket utom på ryggen och då behandlar jag henne igen. Ska inte en liten hund få leva kanske sin sista tid utan problem? Det tycker jag.
För någon vecka sedan mötte jag på stranden två svenskar. Det en kvinna från Gärdet med boxeruppfödning. Hon talade förra året om en äldre man med många hundar vid en taverna som ligger vid War cemetary. (Krigskyrkogården i Souda) Hon önskade då att någon skulle hjälpa honom.
Jag var där för någon vecka sedan. Han är verlkligen snäll och trevlig. Han har 7 st hundar. De såg inte magra ut ,men alla hade löss. En hund haltade. Han hade blivit påkörd. Kanske tar jag den till veterinären Eleine om jag får tid. Går troligtvis inte att göra honom helt bra nu, då han haft skadan länge.
En hund låg inne i hans hus skadad. Glömde faktiskt bort att fråga så mycket om den. Gör det nästa gång. Han hade också ett antal katter, mycket fina. Han hade en tupp, flera hönor och ett antal kycklingar. Alla djuren trivdes tillsammans och gick lösa. Jag försökte spreja hundarna, men det gick inte så bra. Ingen ville bli sprejad. Jag gav katterna och hundarna min hund- och kattmat som jag hade i bilen och 2 hundar fick scaliburhalsband från mig. Hade bara två. Han var jätteglad och bjöd mig på coca-cola.
Jag såg många turister som gick förbi den lilla cantinan. De köpte ingenting av honom. Hade alltid med sig själva. Han var besviken över det. Folk tittade på hundarna och log och tog ibland ett foto. Såg några danskar som jag talade med. Sa åt dem att nästa gång skulle de köpa vatten från honom, då han behövde pengar till sina djur. Resultat: han fick 2 Euro av dem till djuren. Ha, 2 Euro, vad är det? Men i alla fall bättre än inget.
Jag har lovat att komma tillbaka med lite hund-och kattmat. Han sade att han ville betala, men jag tror inte att han har så mycket pengar.
Kanske vill CHANS bidra med något? Jag tror inte han lägger pengarna på hög åt sig själv. Jag skulle gärna köpa hund-och kattmat till honom ibland och även några scaliburhalsband. Han matar även en valp nära honom som inte ägaren bryr sig om. Vatten, bröd och lite olja. Ja, ja, bättre än inget.

Slutar för denna gång.

Kram till er alla
Ingegerd


Mina hundar på gården


Babbis katter


Babbis hund


Elsa hemma hos sig


Elsa på promenad


Katter på soptipp


Katter på soptipp


Gamla tiken


Gamla tiken får mat


Hon har tumörer...


Tavernan vid krigskyrkogården


Katter vid tavernan

Hundar vid tavernan


Okänd hund