TANJA

9/3-11


Tanja då hon hittats

Strax före jul kom tiken TANJA till Gundi.

Detta är Gundis berättelse, sammanställd och översatt från några mail under vintern.

"Har ni sett den här stackars hunden? Jag kallar henne Tanja. Jag och Minta var ute på promenad då vi hittade henne. Ett skelett fastkedjat vid ett träd, utan vare sig mat eller vatten. Jag blev chockad då jag såg henne. Hon är runt 2 år gammal, en renrasig jakthund, Deutsch-Kurzhaar, det är korthårig vorsteh. Tiken hade fått valpar en eler 2 dagar tidigare, men valparna var borta, kanske hade hon ätit upp dem, eller så bands hon fast utan valparna, men hon var så utmärglad och hungrig att hon troligen suttit på platsen ett bra tag.Jag tog henne med mig, för det var uppenbart att hon lämnats att dö. Hon vara bara ben, verkligen ett skelett, hur kan människor göra så här? Ibland hatar jag det här landet...

Jag tog henne till veterinären Eleni, och det verkade inte vara nåt allvarligt fel på henne annat än att hon var utsvulten. Nu har det gått 3 veckor och hon är OK. Hon leker med Kim, Axel och Minta, det är så roligt att se."

Tanja hade tur som räddades i sista stund. Vi lär få höra hur det går för Tanja, om hon får stanna hos Gundi eller får flytta till ett eget hem någonstans.

Vill du hjälpa just Gundi att rädda fler hundar och katter, sätt in ditt bidrag på CHANS plusgiro, 156380-8, ange Gundi, så får hon pengarna.


Tanja 3 veckor senare

10 mars berättar Gundi att Tanja mår bra och det blir inte lätt att skiljas från henne, så kanske får hon stanna för alltid. En ny valp har också flyttat in. Hon heter Daisy och är 2-3 månader gammal. Som syns på bilderna nedan är hon mycket söt och kommer nog att få ett hem i Tyskland under våren.