GUNDI OCH SPONSORHUNDARNA
 

Här kommer lite nyheter och bilder från Gundi och hennes hundar på Kreta.

JIMMY är en av de hundar som har sponsorer i Sverige. På bilden ligger han och vilar tillsammans med MAX. JIMMY har varit hos Gundi länge, så länge som vi haft kontakt med hundarna på Kreta. Hans ålder är det ingen som vet, han var inte ung då han kom till Gundi, så uppskattningsvis är han runt 13 år. Han har varit pigg och ståtlig ända tills nu då han börjat tackla av. Det märks att han är gammal nu. Han hör dåligt, ser dåligt och är allmänt trött, om än inte direkt sjuk. Men Gundi befarar att han inte klarar sommaren och hettan. Vi får hoppas och se... Oavsett när han får gå vidare så har han, och har haft, ett bra liv hos Gundi och det är ju det viktigaste.
Lille MAXI är också gammal men har inte varit hos Gundi lika länge. Han har bara ett öga och har åldersproblem, är nog lite senil. Han kan inte gå ensam ute längre för han hittar inte alltid hem. Lite av ett ålderdomshem är det hemma hos Gundi.
MINTA är också en av våra sponsorhundar. Hon hittades som liten valp och eftersom hon är pitbullblandning så kan hon inte flytta till nåt annat land, hon är inte välkommen någonstans. Hon blir kvar hos Gundi. Hon är vuxen nu och är snäll och trevlig, men FOTINI, den tik som anser sig vara ledare, verkar känna att hon måste hålla MINTA på plats, så där är en del bråk. MINTA har blivit biten ett par gånger, inte allvarligt, och det är väl sånt man får räkna med då många hundar lever tillsammans. MINTA har i alla fall blivit modigare och vågar till och med lägga sig i Gundis säng, något som är strängt förbjudet, men MINTA har tagit sig den vanan. För att slippa ha henne i sängen har Gundi börjat bädda ner henne med en tjock filt i en korg bredvid sängen och där ligger hon nu. Tycker tydligen om att ha filten på sig.

PINOCCIO som syns i mitten på vänstra bilden är också sponsorhund. Han börjar också bli äldre, men inte så gammal som JIMMY. PINOCCIO är pigg och kry men veterinären Eleni ska göra en ordentlig genomgång och rengöring av hans tänder.
Den vita hunden framför PINOCCIO är ASTI, han har varit hos Gundi sen han var liten valp.
På högra bilden syns ANDRÈ och MINI.
Vår fjärde sponsorhund hos Gundi: KARL-HEINZ fastnade inte på någon bild denna gång, men han mår prima och är pigg och glad. Han håller sig lugn även om andra bråkar och stökar en del just nu. Det brukar vara lugnt och harmoniskt bland Gundis hundar men just nu är det oroligt, många hundar roar sig med att jaga katter och drar igång bråk.

Detta är LINUS som kom till Gundi före jul Han var då smal som ett skelett, utmärglad, och håller fortfarande på att "äta upp sig" lite. Som syns på den högra bilden är han inte kastrerad ännu, men det ska bli gjort då han lagt på hullet.
"Schäfern" ovan är BANI, en relativ nykomling i flocken, han är lite mer än ett år gammal. Det var han som var med då Gundi hittade den trafikskadade hunden som vi berättade om i adventskalendern:

"Gundi var på väg hem från veterinären i Konopodiana där hon varit med schäfern Bani för att vaccinera honom. På vägen hem hittade hon en hund som troligtvis blivit påkörd. Ena frambenet var av. Benpipan syntes. Hon tog hunden (mycket blod i bilen och på kläderna), åkte hem med Bani och sen tillbaka till veterinären i Konopodiana. Han vägrade göra något, inte operera och inte låta honom somna in heller.
Hon åkte vidare till veterinären Eleini i Chania och bad henne avliva hunden, då hon inte trodde att det skulle gå att operera.
- Nej sade Eleini. Vi tar av benet i stället. Hon skulle göra det nästa dag.
Sedan ska Silke ta hunden och försöka hitta ett hem.

Man må tycka vad man vill om avlivning eller handikappade hundar, men att vägra göra något alls!
Det är inte alltid de som jobbar med djurskydd på Kreta själva kan bestämma vilken gräns man ska ha för avlivning, eller vad resurserna ska användas till.
Hoppas denna lilla hund får ett bra liv med bara tre ben."

Den andra hunden på högra bilden är SINDY. Någon hade lämnat henne instängd på damtoaletten vid en skjutbana i närheten. En av Gundis grannar hittade henne där på kvällen. SINDY är mycket gammal, en gissning är att någon ville bli av med sin gamla hund och tyckte det var lämpligt att lämna henne på toaletten, någon skulle vara tvungen att ta hand om henne...

En annan hund som fått Gundis hjälp är TITUS. En regnig dag just före jul satt han plötsligt utanför Gundis dörr. Självklart fick han komma in i värmen. Han var både frusen och hungrig. TITUS är runt sex månader gammal men har redan hunnit vara med om en del, två ben var brutna och felläkta, som det blir då ingen bryr sig om att ta hunden till veterinär! Detta går inte att rätta till, det får han leva med. Han hade även ett par brutna revben och två rejäla sår på magen. Veterinären Eleni kommer att operera detta.
En del av pengarna CHANS skickade ner före jul kommer att gå till TITUS vård. En del går till PINOCCIOS tänder....

Gundi sänder stort TACK till CHANS och alla er som bidrar till hennes hjälparbete, som sponsorer, gåvogivare eller medlemmar!

 

<<<Tillbaka