MASSAKER PÅ SKROTUPPLAGET

 
Det kom ett glatt mail från Ella för några veckor sedan där hon berättade att Dudley efter många turer med familjer som backade ur i sista stund och inställda flygplan äntligen fått ett nytt hem! Ni minns väl Dudley? En av Ellas gathundar på Kreta...

Det var de goda nyheterna...
Senare kom ett nytt mail... Ella skriver: "Fredagen den 15 februari väcks jag av telefonen som ringer, det är Andreas, en man som har ett skrotupplag där han tagit emot hundar som varit hemlösa. Inte idealiskt men han tycker om hundar och har tidigare tagit hand om dem. Denna morgon när han kommer till skrotupplaget möts han av en vidrig syn - någon har varit där och slagit ihjäl flera hundar!

Tre är döda men två av hundarna, Trudy och Fraidy (ovan), har lyckats hålla sig gömda och undkommit till synes oskadda. En valp har också klarat sig, Acoutha. Två andra hundar är svårt skadade men lever, Irini och Duke. Irini har kommit till Kreta med ett holländskt par som sedan lämnade henne kvar här när de själva åkte hem till Holland (?!).
Irini är svårt medtagen, hon har ena lungan hängandes utanför kroppen, lungan har hål på flera ställen och ena ögat är skadat. Jag försöker ringa runt för att få hjälp men alla har fullt och kan inte ta emot fler hundar... Jag åker till veterinär för akutvård. Irina opereras, sys ihop och bandageras. Duke är mycket illa däran; han lever men håller sig helt stilla, veterinären säger, efter att ha undersökt honom, att nu kan man bara vänta och se... Trots att både Irini och Duke reser sig upp morgonen efter, dör Irini av sina skador och Duke blir bara sämre och måste avlivas...
(Bilderna nedan: Irini)

Vem gör något sånt här??? Ger sig på försvarslösa hundar och bankar dem till döds... Det är så obeskrivligt sorgligt... Irini som betyder fred har fått frid - men inte här på jorden...
Jag börjar ringa runt igen för att hitta någon som kan ta emot de tre hundar som är fysiskt oskadda, men alla jag känner tvekar först och säger att de inte har möjlighet att ta hand om fler hundar. Jag försöker kontakta Andreas, som visar stort ointresse nu när hundarna har börjat kosta pengar! Han har hundarna hemma hos sig i lägenhten - tror jag!

När jag kommer dit springer hundarna lösa utanför huset och Andreas går inte att få tag på, jag ställer dit burarna, med mjuka filtar, som hundarna ska transporteras i och som jag hoppas de ska gå in i. När jag lite senare kommer tillbaka är hundarna borta! Andreas har tagit tillbaks dem till skrotupplaget! Jag tror inte mina öron!!! Panik. I min lilla bil får jag inte plats med tre hundar så jag åker och hyr en van. Jag kör i ilfart, men kan inte köra ända fram därför att regnet har gjort vägen till en lervälling. Med ficklampa snubblar jag fram till skrotupplaget. Hundarna finns där - välbehållna! Tack gode Gud! Jag bär dem till bilen och kör återigen i ilfart för att hinna i tid till veterinären och anländer endast fem minuter försenad!
Fem hundar är ihjälslagna men tre är i säkerhet.
Trudy, Fraidy och Acoutha är välbehållna och mår relativt bra, men Fraidy (smeknamn för "afraid") är väldigt, väldigt rädd...

(Bilderna nedan: Lilla Acoutha, Verena Wells och en medhjälpare)


Jag kontaktar Verena Wells, som jobbar ihop med Arche Noah, och hon tar emot lilla Acoutha när jag kör henne till Heraklion och efter lite övertalning tar Gayner Vlastou (the Haven) emot Trudy and Fraidy.
Tidigare under hösten har hundar omkring skrotupplaget förgiftats flera gånger, det är ju vanligt i hela Grekland som alla vet... Men denna massaker, detta våldsamma angrepp, har gjort mig outsägligt ledsen och medtagen. Just nu är det svårt att känna något hopp. Jag känner mig helt förstörd..." Så långt Ella..

Mitt i all denna ondska och oförstånd finns människor som Ella som kämpar på...
Vi tog ett snabbt beslut på styrelsemötet i måndags kväll att skicka femtusen kronor till Ella.
Vill du också hjälpa just Ella, så är varke bidrag mycket välkommet. Sätt in pengar på CHANS plusgiro 15 63 80-8 och skriv ELLA så går de just till Ellas arbete.

/Pia Haake pia@chanshund.com

<<<Tillbaka