DE HJÄLPER HUNDAR I BRASILIEN

8/5-10

Alexandra ringde och berättade om hur hennes föräldrar, Sara och Göran, som periodvis bor i Brasilien, börjat hjälpa hemlösa hundar.
Här berättar Alexandra, i filerna finns brev som Göran skrivit till bekanta som är djurvänner. Vill du ha kontakt med familjen, maila till Alexandra på ilexindri@hotmail.com
"Mina föräldrar har som jag berättat börjat sätta igång ett kastrationsprojekt i Brasilien. Planen är i första hand att kastrera både hundar med ägare som inte har råd att betala kastration själv samt att kastrera hemlösa hundar. I första hand ska fokus ligga på tikar. Ett samarbete har påbörjats med en lokal hjälporganisation som hjälper hemlösa hundar och katter med mat, vatten, vård och kastration i den mån det går/de har råd. Kastrerade hundar är enklare att placera i Brasilien.

Problemen är många när det gäller vård av hundar. Veterinärerna har i stort sett ingen utrustning, när de ska ta prover, måste de förllita sig på att de får låna utrustning från läkarmottagningar. Planen är nu att köpa ett operationsbord med en del kirurgutrustning som en lokal veterinär ska få använda i utbyte mot att han vårdar djur i nöd.

Jag bifogar ett brev (Brasilien 2010 del 6) som mina föräldrar skickade ut till vänner och bekanta om en hund de räddade nu i vintras (svensk årstid). Den hunden kallade de Limite ,betyder gränser, för att han förstod vart gränser gick, vad han fick och inte fick göra.

När de snart skulle åka hem till Sverige kom en hund hem till dem som var i dåligt skick. Han låg under deras hus och ville inte ens ha kyckling (se bifogad bild). Som ni ser så är hans blick väldigt sorgsen och livsgnistan är i stort sett borta. Mamma gick in för att hämta mat till honom och när hon kom ut var han borta. Hon gick runt i bostadsområdet och letade. I en trädgård en bit bort hittades hunden död (se bifogade bilder, varning för jobbiga bilder, titta inte på dessa om du är känslig. Bild 1. Bild 2.). Först då förstod mamma var felet med honom var utöver sitt magra utseende, på ovansidan av bakbenet var i stort sett muskeln borttuggad av parasiter. Tyvärr var det för sent för den individen, men de har hjälpt flera andra.

Ett exempel på djur de hjälpt är Freddy. Mina föräldrars berättelse om honom. Det är en ihopklippning återigen av det de skickat till familj och vänner. Freddy fick en ny ägare precis innan mina föräldrar skulle åka hem till Sverige.

PS. Vira Lata är det brasilianska smeknamnet på gatuhundar, det betyder "vända upp och ner på soptunnor". DS"