MONICA

När jag var liten tog jag hem alla katter jag hittade utomhus för jag trodde att de var hemlösa. Min mamma fick sedan snällt gå tillbaka med katterna där jag sa att jag "hittat" dom. Men en av dessa var faktiskt hemlös och blev döpt till Micke och bodde hos oss i många år. Efter Micke kom Mojan in i mitt liv, en katt som tidigare ägares barn skrämt så mycket att hon bodde under deras soffa där jag hämtade "hem" henne 3 månader gammal. Mojan är idag 20 år och bor hos mina föräldrar och lever lyxliv av stora mått.
Jag började på allvar att engagera mig för utsatta djur under de 8 år som jag arbetade på polismyndigheten i Stockholm där vi emellanåt fick ta hand om vanskötta eller misshandlade hundar och katter.
Något år senare kom Internet och då upptäckte jag att behovet var så enormt mycket större och sedan dess har jag hjälpt djur genom olika ideella föreningar med att bl.a. omplacera och vara jourhem åt behövande hundar. Jag har även varit på Irland och i Polen och hämtat hundar till nya hem i Sverige. Det är en otroligt härlig känsla att få se dessa hundar i sina nya hem.
Idag lever jag med min sambo i hus en bit utanför Stockholm. Vi har våran rottis Norton och jack russell Speedy. Vi har även 2 kaniner och 2 marsvin som är omplacerade hemma hos oss från människor som tröttnat på dom.
<<<Tillbaka