MARIE-LOUISE

Som halvgrek ( pappa är svensk, mamma är grek ) har jag tillbringat alla somrar sen jag föddes i Grekland. Bor då mest i Thessaloniki där vi har lägenhet.
Med åren har jag blivit mer och mer uppmärksam på djurens situation i Grekland. Det finns hemlösa hundar och katter överallt, sjuka, magra, skadade, rädda osv osv………listan kan göras lång.
När jag är där så hjälper jag dem så gott det går. Har alltid hund o katt godis i väskan, ställer ut mat och vatten på gatan mm. För detta får jag av greker höra att jag är "galen" och "löjlig". Jag föredrar att vara "galen" och "löjlig" framför att vara helt likgiltig, som de flesta där är.
För ca tre år sedan så kom jag i kontakt med CHANS, jag blev mycket glad av att upptäcka att det finns organisationer i Sverige som engagerar sig i att hjälpa djur utomlands, speciellt då Grekland. Jag blev genast medlem och sedan snart ett år tillbaka så är jag sekreterare i föreningen.
Det känns mycket givande att hjälpa till på detta sätt, att engagera sig för en god sak. Om alla gjorde det så skulle världen inte se ut som den gör idag. Det kanske är stora ord men om man vill förändra världen så måste man förändra sig själv först.
Jag hoppas att fler får upp ögonen och hjälper till på något sätt, vare sig det är Amnesty, Greenpeace, Röda Korset, CHANS, eller något annat. Som en enskild person KAN man göra skillnad, för min del så bultar hjärtat för de hemlösa djuren över hela världen, men främst då i Grekland. För trots att Greklands djurskydd är under all kritik så älskar jag det landet och jag vill arbeta för att ändra grekers attityder, endast på det sättet kan det bli en förbättring på lång sikt.
<<<Tillbaka