EN FASTKEDJAD MAMMA

 

Denna rara tik som är ungefär 10 år gammal har levt hela sitt liv fastkedjad vid ett träd.
Ibland då man talar om hur hemskt man tycker det är med kedjehundar, kan man få höra att "då blir det i alla fall inga valpar". Men tyvärr så stämmer inte det, vilket tiken är ett sorgligt bevis för. Hon har levt hela livet fastkedjad vid ett träd och efter varje löp har hon fått valpar, fortfarande fastkedjad.
Vad som blivit valparnas öde kan man ju bara spekulera i….. Till slut tröttnade en granne på misären och frågade ägaren om han fick ta hunden. Ägaren brydde sig inte om vad som hände med hunden och hon hamnade på the Haven. Nu har hon kastrerats och kommer nog att få leva kvar resten av livet på Haven. På bilderna är hon tämligen nykastrerad och har inte hunnit hämta sig riktigt ännu.

Det värsta är att detta är inget exceptionellt hundöde. Hon har många olyckssystrar som lever likadana liv.

Tänk själv att sitta fast i en, oftast kort, kedja och inte ha en chans att freda sig mot uppvakting under löpen. Att sedan inte kunna ta hand om valparna ordentligt eftersom man sitter fast.

Oftast struntar ägaren i både tikens och valparnas välfärd och öde, men det förkommer också att ägaren säljer valpar till turister som tycker de gör en insats genom att köpa fri en valp. Det är en god tanke men farligt i längden eftersom det uppmuntrar till fler valpkullar.

Det är en omöjlighet för något djurhem att ta hand om alla oönskade valpar som föds. Det enda som kan lösa detta på sikt är att människors syn på hundar och andra djur förändras.
CAW - Cretan Animal Welfare - som driver the HAVEN arbetar för det, Noah's Ark arbetar för det. Vårt kedjefångeprojekt har samma mål.21/11-04 VAD HÄNDE MED FASTKEDJADE MAMMAN - GIRLIE ?