HUNDKOJOR TILL POLEN

20/10-09

Nu är insamlingen till kojor slutförd! Det blev fyra kojor + 600 kronor!

TACK TILL ALLA SOM LÄMNAT BIDRAG!


Catharina F. i Eslöv har skänkt 200 kr!
Åsa P. i Stockholm har skänkt 1.200 kr!
WOLT från EMIR, nu i Stockholm har skänkt 200 kr!
Inga-Lill i Mora har skänkt 200 kr!
ELZA från EMIR, nu Västra Frölunda har skänkt 2.600 kr!
SALSA från EMIR o matte Sandra i Töreboda har skänkt 500 kr!
LUDKA från EMIR o matte Eva-Christine i Älvsjö har skänkt 700 kr!
Anita Ö. i Örbyhus har skänkt 200 kr!

BAKGRUND:

Ett rop på hjälp från hundarna på EMIRs hundhem i Polen!

Under de senaste tre åren, de år som CHANS samarbetat med EMIR, har antalet hundar på hundhemmet ökat från 70 till 160 stycken. Som ett resultat av detta är bristen på hundkojor oerhört stor på hundhemmet idag. De hundkojor som DiÖ - Djurskydd i Östeuropa, skänkte till EMIR för tre år sedan är fortfarande i mycket gott skick, men majoriteten av de övriga, äldre kojorna är för slitna för att egentligen kunna användas. Vintern närmar sig, det är då mycket kallare i Polen än man kan tro, trots att det ligger söderut. Att kunna erbjuda hundarna någon form av skydd och värme är en nödvändighet för att de ska överleva. Även om en del gamla hundar med nedsatta krafter kan bo inne i huset, så är det omöjligt att ta in alla. En stark och frisk hund med någorlunda tjock päls klarar sig också utmärkt utomhus bara den får skydd mot den värsta kylan och blåsten.

En del av de befintliga kojorna på EMIR

Antalet hundar på djurhemmet har ökat, har de blivit "hundsamlare" måntro?
Nej, så är det absolut inte. Krystyna hade förut en vacker trädgård som nu blivit hundgård, så utrymmet har ökats. Krystynas son har alltid jobbat på hundhemmet tillsammans med Krystyna. Nu har även hans fru Iwona samt deras äldste son Oskar börjat hjälpa till.
De har också fått en ny hjälp i en annan Iwona, pensionerad polis, som kommer regelbundet och arbetar en gång i veckan. De allra flesta hundar passerar, som förut, bara hundhemmet på väg till nya hem i Polen. Att antalet ökat beror på att EMIR gjort fler tillslag mot "hundfabriker", vanskötta djurhem och annat. Och inte minst att EMIR blir mer och mer kända och blir kontaktade i fler och fler fall.

Bakom OTERO syns några av de kojor som DiÖ skänkt.

En del av de äldre kojorna kan (och kommer att) lagas, andra är så trasiga att de måste ersättas med nya. Totalt handlar det om 30 nya hundkojor som måste köpas in till EMIR innan vintern kommer på allvar. EMIR har startat en insamling i Polen till förmån för nya hundkojor men till följd av det försämrade ekonomiska läget i världen idag är det svårt att hitta villiga sponsorer. Vi vänder oss nu till alla djurvänner i Sverige med samma vädjan. En ny hundkoja kostar 1300 kr – alla bidrag, oavsett storlek, mottages mycket tacksamt!

Vi kommer att ha denna speciella insamling till Lucia, alltså 13 december.
Sedan skickas de pengar vi förhoppningsvis får in i Sverige, ner till EMIR. Så hinner hundarna få sina nya kojor i "julklapp".

Du som vill ge ett bidrag! Betala in summan på CHANS plusgiro-konto 15 63 80-8 och ange
KOJOR så går pengarna till just detta.

Nedan kommer vi att redovisa hur insamlingen går och hur många kojor vi har nått upp till.

DOBRA och MURKA bor båda i Sverige nu, men på EMIR var de som alla de andra hundarna beroende av en varm koja att värma sig i på vintern, och söka skugga i på sommaren.