AVIA och ARKA

7/6-12

Nu har det hänt, det som ingen hade väntat sig! AVIA och ARKA har fått flytta till ett riktigt hem tillsammans!
De två tikarna, som är mor och dotter, räddades för ett par år sedan från en valpfabrik som EMIR lyckades ätta stopp för. Flera av hundarna hamnade sedan på EMIRs hundhem.
AVIA och ARKA har båda säkerligen fött massor av valpar som ägaren tjänat pengar på att sälja. Då de kom till EMIR var de båda vanskötta, deras egentligen mycket vackra pälsar fick klippas ner och börja om från början. På bilderna ovan är de dels nyklippta och lite förvirrade över sitt nakna tillstånd, dels fina i sina utväxta nya pälsar.
Självklart kastrerades de också för att aldrig mer kunna utnyttjas som valpproducenter. De var också mycket skygga på grund av sina dåliga erfarenheter av människor och Krystyna förväntade sig att de skulle vara kvar på EMIR resten av livet. Om de alls skulle placeras så var ett absolut krav att de skulle få hem i samma familj.
För några veckor sedan kontaktades EMIR av en tysk kvinna som fattat tycke för de båda tikarna. Hanna, som skötte kontakten med henne, försökte avskräcka henne från adoption, för att kolla att intresset verkligen var seriöst. Och det var det! Efter mycket kontroller av referenser och många mail, reste hon till EMIR för att träffa hundarna. Och alla tyckte mycket om varandra. Så nu har AVIA och ARKA lämnat hundhemmet och flyttat till ett alldeles eget hem.
Vi önskar dem lycka till med sina nya liv!

Vi har tagit upp 2 andra hundar i sponsorhundsgruppen. Det är AL och AMBER som är son och dotter till Arka. Även de är skygga efter att ha blivit så illa hanterade av människor. För AL yttrar det sig tyvärr så att han uppfattas som aggressiv. Han har dålig erfarenhet och har lätt att gå i försvar och i värsta fall bita till. Så för hans del blir det nog ett fortsatt liv på EMIR. AMBER är mjukare och kanske kanske kan hon nån gång i framtiden adopteras, men det är inget vi räknar med.
På bilden nedan syns AL främst och AMBER avvaktar inne i kojan.

Läs mer om sponsorhundarna!