CHANS - CHarity for ANimals SocietyRUMÄNIEN
CHANS har ingen "egen" verksamhet som vi stödjer i Rumänien.
I somras kom dock ett rop på hjälp från en annan mindre svensk förening som jobbar ungefär som CHANS och har samma idéer om djurskydd som vi.
Nämligen Hundprojekt Save a Life.
De skulle gärna vilja hjälpa en äldre kvinna, Tant Mary, som de är beroenda av för sitt hjälparbete.
Tant Mary är en äldre kvinna som bor i norra Rumänien. Mary är djurens ängel och hjälper veterinär Emma Stratulat (som Hundprojekt Save A Life sponsrar) med att ta fosterhundar i avvaktan på adoption. Mary har egna katter men matar också sedan många år katter och hundar i närområdet. Hon kräver aldrig någon ersättning utan lägger ut av sin egen lilla pension. Hon köper aldrig något till sig själv. Hon odlar mycket själv och utnyttjar allt.Hennes lilla hus är urgammalt och saknar el och vatten. Elen är för dyr, den kan hon inte betala. Vatten hämtar hon i brunnen. Mary håller värmen hela den långa vintern genom att elda med ved. Den är också väldigt dyr och ofta förblir huset ouppvärmt.Mary hade uttryckt ett försiktigt önskemål om att kanske kunna bygga ett litet shelter (hundgårdar) för hundarna på tomten. Hundarna är litet för intresserade av Marys katter – några har t o m blivit dödade. Hundprojekt, en betydligt mindre förening än CHANS, hade inte möjlighet att bistå utan vände sig med en förfrågan till CHANS.
CHANS donerade då 5.000 kr från en outnyttjad fond till att i första hand, bygga hundgårdarna.Det visade sig dock att veterinären Emma var tveksam till detta bygge. ”Då kommer folk bara att kasta in hundar hos Mary”, menade hon och hon vet vad hon talar om. I samråd med Emma, Mary och Lena Johansson, ordförande i Hundprojekt, kom man överens om att istället låta de 5.000 kr betala för Marys kostnader i vinter för den mat hon förser behövande hundar och katter med och även för den ved hon är absolut beroende av för att kunna hålla värmen för sig och djuren.Vi hoppas att CHANS medlemmar instämmer i användningen av pengarna. De räcker till mycket nere i Rumänien. Mary har inte ord för den tacksamhet hon känner!Du kan läsa mer om Föreningen Hundprojekt Save a Life på facebook.

Eller kontakta Eva-Christine på ecbergstrom@gmail.com
Telefon 070-2823262