CHANS arbete för svenska katter
 

Sedan ett par månader tillbaka arbetar vi i föreningen CHANS mer aktivt med svenska katter.
Det innebär att vi tar emot och omplacerar svenska katter som är hemlösa eller av någon anledning inte kan vara kvar i sitt hem. Vi kommer också att jobba för att öka kattens värde genom olika projekt.

Lite om hur vi jobbar:

Vi har tyvärr ingen lokal eller "katthem" där katterna kan vara, utan tills vidare är de hemma hos två av oss i föreningen. Vi har även ett fåtal jourhem som ställer upp vid akut behov, men fler behövs. Tanken är att vi inte ska arbeta med fler katter än att vi klarar oss på de utrymmen vi har att tillgå just nu, men alla ni som håller på med katter vet ju hur det är........

Alla vuxna katter kastreras, vaccineras, ID-märks med tatuering i örat samt avmaskas. Vuxna katter kostar 600:-.

Alla kattungar, dvs katter som ej är tillräckligt gamla för att kastreras, vaccineras samt avmaskas. De säljs sedan med rekvisition på kastrering samt ID-märkning med tatuering i örat. Kattungarna kostar 700:-. Kastreringen ska ske tidigast när kattungen blivit 6 månader gammal och senast vid ett års ålder. Om så ej sker kommer vi kontakta köparen.

Vi försöker också göra hembesök i det nya hemmet.

I framtiden hoppas vi kunna arbeta mycket med kastreringsfrågor på katter i Sverige, eftersom det är en av de viktigaste punkterna som vi jobbar för när det gäller hundar och katter i Grekland och Spanien.
Vår förhoppning och önskan är att alla katthem i Sverige ska få möjligheten att kunna sälja kattungar med rekvisition och krav på kastrering. Något som bara är möjligt med veterinärers samarbete.

Inga katter omplaceras okastrerade:

I vårt fall har vi en överenskommelse med en fantastisk veterinär, Bozenna Montville på Enskede Djurklinik, som hjälper oss göra det möjligt att inte omplacera okastrerade och ovaccinerade katter.
Vi hoppas att fler veterinärer kommer att ta chansen att tillsammans med olika djurskyddsorganisationer vara med och jobba för att lösa ett av de allvarligaste djurskyddsproblemen som finns i Sverige idag.
Nämligen tusentals hemlösa och oskyddade katter.

Vill DU hjälpa till?

Känner du att du vill hjälpa till med vår kattverksamhet?
Du kan vara jourhem, sponsra med kattmat, kattsand, vaccinationer etc eller hjälpa till på en mässa.
Vi tar också gärna emot mer eller mindre begagnat sänglinne, handdukar och annat sådant. På grund av ev. risk för smitta till våra små känsliga kattungar, från ev. katter i givarens hem vill vi att textilier tvättas i 95 graders tvätt först. Som alla kattvänner vet är risken för smitta mellan katter större än mellan hundar.

Tveka inte att kontakta oss!

Sabina: 08 - 707 91 05 eller 070 - 752 03 87 sabina@chanshund.com

Henrik: 08 - 741 19 26 eller 070 - 594 81 90

KATTER SOM SÖKER HEM!

<<< Tillbaka