ETT HUNDLIV I SOLEN!

 
 
OBS! DESSA SIDOR ÄR INAKTUELLA (2003) MEN LÄS DEM GÄRNA ÄNDÅ!
SKK ger tillsammans med Friskies Sverige AB och Idé&Media, ICAförlaget AB, ut SVENSKA HUNDTIDNINGEN. Tidningen hade i sitt förra nummer 1/2002 en "blänkare" om vad som skulle komma i detta nummer. Vi har tidigare tagit upp den texten på vår hemsida. LÄS DETTA!
.

I det senaste numret av tidningen, nr 2/2002, som nu har kommit finns en artikel om hundarnas situation vid Medelhavet. Artikeln är skriven av den relativt kända skribenten tillika författaren av ett antal hundböcker, Ulla Barvefjord. Hon grundar sin artikel på minnen från en vistelse i Spanien för 20 år sedan!!
Artikeln har rubriken: "Herrelösa" hundar har ofta ett hem.

Några citat ur texten följer nedan:

  • "Ensam och övergiven…? Nej, hunden har det ofta bättre på semesterorten än att följa med hem till Sverige!"
  • "Pedro-Perro hade ingen ägare i Spanien. Men han var en vänlig och glad hund som inte störde några människor så han fick leva sitt hundliv i fred."
  • "Men hans liv var säkert helt okej för en hund trots att han inte fick utprovat och välbalanserat hundfoder och trots att han hade loppor."
  • "Han slapp hundrastgården i Kronobergsparken och han slapp ligga ensam hela dagarna i lägenheten på Kungsholmen i Stockholm."

I denna stil späs myten om den lyckliga gathunden på. Alla vi som jobbar med djurskydd och har haft kontakt med verkligheten i Medelhavsländerna har sett något helt annat. Vi är många som tagit mycket illa upp av denna osakliga och okunniga artikel.

Vidare påstar man i tidningen att, citat:

  • "Myndigheterna vill till varje pris ha bort hundarna och hjälper gärna till att få dem "bortadopterade till Sverige"."

En förklaring av vad den hjälpen består av vore intressant. För det är inget vi har kommit i kontakt med under den tid vi bedrivit vår verksamhet……..

CHANS har i samarbete med föreningen ADA svarat på artikeln med ett "öppet brev" till SKK och Svenska Hundtidningen. LÄS BREVET HÄR.

Läs CHANS information om smuggling!

Läs ADAs information om parasiter och sjukdomar. Finns under INFORMATION, SJUKDOMSINFORMATION.

Gå vidare och läs om en annan sida av ett hundliv i solen. Den sida som kanske bara DU som är intresserade av djurskydd och som även bryr Dig om de djur som inte bor i Sverige, lägger märke till.