Kontakta oss

Föreningen CHANS - CHarity for ANimals Society
är en svensk ideell förening som arbetar för en bättre djurhållning i Sverige och andra länder.
Vi vill förbättra djurs levnadsvillkor och stoppa grymhet mot djur.
CHANS plusgirokonto för gåvor m.m. är

15 63 80-8


EMIL, NINA, SALLY och TEDDY från Kreta ska få chansen att komma till Sverige

EMIL, NINA, SALLY och TEDDY från Kreta ska få chansen att komma till Sverige.

De har alla tagits om hand av Ingegerd som valpar.
EMIL, född juli-09, ca 55 cm hög. Jakthundstyp.

En väninna till Gundi hittade honom vid en sopstation. Han var mager, lortig och full av löss och fästingar. Öronen var som klasar med fästingar. Gundi hämtade honom och han var så trött att han sov i 2 dygn. EMIL är snäll och mjuk, ingen kaxig hund alls. Vill gärna vara inne, men så klart behöver han röra på sig. Han anser att katter utomhus, de ska jagas och skällas på, inomhus vet vi inte hur han gör. EMIL är skotträdd. En mycket rara och gosig hund som helst sover i sängen.

NINA och SALLY är systrar födda i juni-11. Några turister hittade dem vid en kyrka där de dumpats i en låda. De var då ca 6 veckor gamla. Ingegerd tog hand om dem. NINA är 50 cm hög , SALLY lite högre, båda väger runt 19 kg.
NINA är en väldigt mjuk och kontaktsökande tik. Hon lägger sig ner inför alla hundar. Inte direkt ängslig, men underdånig. Kanske känner hon sig "liten" bland de andra hundarna och växer om hon blir ensam?
SALLY är lite mer självständig och inte riktigt lika kontaktsökande. Båda tikarna skulle behöva mer träning på att vara ute bland folk.
TEDDY är född i oktober-10. Två unga killar lämnade in honom hos veterinären Eleini, någon hade dumpat honom i deras trädgård. Eleini var upptagen så de gick för att sätta ut den 6 veckor gamla valpen i en park. Men Ingegerd var där och tog honom istället. TEDDY är ungefär 40 cm hög. Han är social och trevlig, en lättsam hund som inte bryr sig om katter. Han har terrierpäls och Ingegerd har klippt honom 2 gånger om året annars blir han en riktig trasselsudd.

Detta var en kortfattad presentation av hundarna. Är du intresserad av någon, maila ingrid@chanshund.com

Att adoptera någon av dem kostar 4.500 kr. Då ingår resa till Sverige. Hundarna är kastrerade.

De är ID-märkta med microchip och har EU-pass.

Vaccinationer: rabies, valpsjuka, parvo, leptospiros, HCC, kennelhosta.

Blodtester: Leishmania, erlichia canis, babesios och hjärtmask.

Avmaskas mot dvärgbandmask före resan.Resan anordnas individuellt efter att en hund bokats. Ingen hund kommer om inget hem väntar på den. Resor från Kreta går t o m oktober.