CHANS - CHarity for ANimals SocietyBETTY SÖKER HEM


NYA BILDER

BETTY HAR FLYTTAT TILL SITT ALLDELES EGNA HEM
Tack alla som visat intresse och skickat trevliga mail.

BETTY kommer från Chania på Kreta.
Någon hade ombesörjt att hon kastrerades men sen inte tagit hand om henne. Hon hittades av en hundägare på gatan utanför veterinären Eleini och togs om hand. Eleini tycker om de flesta hundar men hon blev extra förtjust i BETTY, tyckte hon var en ovanligt trevlig hund och ville därför hjälpa henne.

Tack vare Ingegerd fick vi höra talas om BETTY och så fick även vi fick möjlighet att hjälpa henne. Självklart har det kollats upp att hon inte har någon ägare. BETTY fick bo på kliniken några dagar som en nödlösning, men sedan ställde mannen som hittat henne på gatan, upp som jourhem tillsammans med sin fru. Hade detta inte gått att ordna vet vi inte hur det slutat för BETTY. Det är svårt för oss att ta in, men på Kreta är en hund ofta helt värdelös. Hundarna är så totalt utlämnade till människor och vad de/vi kan hitta på.

BETTY kom till Sverige 6 juni och bor nu i jourhem utanför Stockholm. Hon bor tillsammans med LIZZIE och andra hundar och det går jättebra. Jourmatte kallar henne (ja, båda tikarna) förtjusande. BETTY är mycket bra på att kommunicera med de andra hundarna, hon är lagom underdånig och ställer aldrig till bråk. Hon är inte den som mopsar upp sig, men är nyfiken på allt som händer. Första dagarna var hon ganska ängslig, men nu mest nyfiken. Vi vet ju inget om hennes bakgrund och tidigare erfarenheter på Kreta, men hon är en sådan hund som verkar tacksam över att ha fått hjälp. Hon söker kontakt och är mycket tillgiven.

Vi söker ett hem för BETTY där man verkligen är intresserad av att göra det bästa för hunden.
Hon får inte bli sviken igen.

Du måste vara beredd på att det kan dyka upp "nojor" från tidigare erfarenheter, sådant man inte kan förutspå. BETTY har inte visat minsta tecken till aggressivitet eller att nafsa.
BETTY är runt 1 år gammal, ca 42 cm hög och väger ungefär 10 kg.

Är du intresserad av BETTY? Maila ingrid@chanshund.com för en första kontakt.

Eller ring mig på 070-43 84 999.
BETTY är testade negativt mot erlichia canis, hjärtmask, babesios och leishmania.
Hon är självklart ID-märkt, har pass och har kommit till Sverige enligt gällande regler.
BETTY är kastrerad.
Trots att det inte längre är lagkrav, är de avmaskade mot rävens dvärgbandmask just innan resan hit.

Att adoptera BETTY kostar 4.500 kr.

Några bilder av BETTY från jourhemmet i Sverige.
Nedanför, bilder tagna hos veterinären Eleini på Kreta.