CHANS - CHarity for ANimals SocietyHos Ingegerd På Kreta


OBS! Inaktuell text. Ingegerd är hemma i Sverige igen.
Ingegerd Öhman är medlem i CHANS sedan länge. Hon är från Stockholm men bodde många år på Kreta där hon gjorde en stor insats för hemlösa djur, både hundar och katter.
Ingegerd är hedersmedlem i CHANS och vi vill inte att hennes insats ska glömmas bort riktigt än, så därför finns sidorna om hennes arbete kvar.
Tills nyligen hyrde hon ett mindre hus med stor tomt. Där fanns flera större hundgårdar där hundarna bodde ute tillsammans med någon de trivdes tillsammans med. Några få utvalda bodde inomhus, ibland också någon som behöver extra omvårdnad. Varje dag är det antingen promenad eller springa lös på stora tomten för alla. Men det blev för mycket kontroverser med hyresvärden om allt möjligt.
Så i mars 2018 lyckades Ingegerd hitta ett annat hus att hyra. I byn Armeni en bit längre bort från Chania. Ett större hus men mindre trädgård. Vi hoppas det går bra, än har hon nog inte bott in sig riktigt.
Ingegerd har alltid haft ett stort engagemang för de hemlösa djuren, och även de som har ägare som missköter dem, såsom kedjehundarna. Hittar hon en skadad eller övergiven hund eller katt så tar hon hand om den och ser till att den får veterinärvård om det behövs. Ingegerd hjälper också ofta turister som hittat en hund de vill ta med sig hem, genom att ställa upp som "hundpensionat" i väntan på resa. Ensam eller tillsammans med Gundi, brukar Ingegerd också se till så hundar och katter samlas ihop för kastrering när det finns möjlighet att få det gjort billigt, av veterinärer som jobbar ideellt.