CHANS - CHarity for ANimals SocietyGUNDIS MINISHELTER
Gundi Kumi är vår allra äldsta kontakt på Kreta. Hon är en privatperson som vi länge hjälpt lite. Hon jobbade länge på Noaks Arks shelter på Kreta, det var så vi fick kontakt med henne. Så blev sheltret uppsagt från fastigheten de hyrde, och det splittrades upp. Ungefär samtidigt gick Gundi i pension och fortsatte att ha ett ”mini-shelter” hemma hos sig. Hon har inte sociala medier o fadderhundarna går via CHANS. Hon får väl en del hjälp från Tyskland, men annars är det ingen stor organisation som står bakom. Ovanligt idag tror jag då allt finns på nätet. På denna sida kommer vi att berätta en del om vad som händer hos Gundi.

...................................................................................................................................................11/2 2020
Nyligen hittade Gundi en äldre pekingesehane i ganska dåligt skick. Han har fått namnet PAPUSS. Han är inte så dålig att han lider, säger veterinären Eleini efter en första koll, så han ska få omvårdnad och sedan ett stilla liv hos Gundi.
Idag var Gundi och PAPUSS åter till Eleini för koll av blod och hjärta. PAPUSS har något fel på bakbenen, han går inte riktigt normalt. Men enligt Eleini så har han inte ont. Och det är just nu det viktigaste. Klart han har en del krämpor då han är gammal. Pengarna från oss i Sverige kommer till stor del att gå till denne herre. Kanske ska han kastreras också, det beror på resultaten av undersökningen och röntgen som gjordes idag.
Det är sådant pengarna går till. Detta är en gammal hund som troligen dumpats på ålderns höst, då han behöver vård som kostar. Någon ägare går som vanligt inte att hitta.
Vi hoppas det går bra och att han får en bra tid hos Gundi och hennes andra hundar.

...................................................................................................................................................7 nov 2019
Hälsning från Gundi! FRITZI som berättats om tidigare, flyttade till ett eget hem för en tid sedan. Det går mycket bra för honom och han är mycket älskad i hemmet.
Gundi jätteglad. Ytterligare en hund räddad och ”förd i hamn”.
Men för den som hjälper hundar på Kreta tar arbetet aldrig slut. Redan nästa dag knackade en ny hund på grinden. Det var söta KARLCHEN som stod där! Eftersom Gundi var rädd att hennes höns som håller till utanför, skulle stryka med, tog hon in hunden i trädgården. KARLCHEN är den snällaste hund hon haft. Han är runt 1 år och väger 10 kg. Ganska liten alltså. Helt rumsren, en snäll och okomplicerad hund. Undrar var han kommer ifrån?
Observera lille SCOTTIE som tittar fram under bordet..................................................................................................................................................2 sept 2019
Gundi hälsar och tackar för senaste bidrag från CHANS och hundfaddrarna! Pengarna kommer bland annat att gå till kastrering av SCOTTIE, som fortfarande är kvar. Han är jättesöt och flera personer har varit intresserade av att adoptera honom, men Gundi har inte kunnat godkänna någon. Det är inte nog att en hund får ett hem, det ska vara bra också.En ny hund har flyttat in: FRITZI. Mellan Khathiana och Kampani finns ett ställe med tre katter vars ägare dött. Efter dödsfallet matar Gundi katterna. Och där började FRITZI hålla till och leta efter mat. Han var smal och utsvulten och hungrig så klart, och alltid ensam. Första gångerna hon såg honom var han väldigt rädd och då hon till slut kunde ta tag i honom skrek han hemskt. Men han vande sig snabbt, insåg väl att Gundi var snäll och ville honom väl. Han fick följa med hem. FRITZI är en ganska jobbig hund. Snäll, men mycket livlig och vill hela tiden dra igång bus och leka med de gamla hundarna. GABI tex är ganska less, hon vill ta det lugnt.FRITZI tar saker från huset och bär ut i trädgården, andra saker från trädgården och in. Så det är lite stökigare än vanligt hemma i Gundis mycket lilla hus. Vi som varit där vet att hon alltid har fint och välstädat trots alla hundar, så det är mer jobb nu, med sand överallt. Turligt nog är han rumsren. FRITZI ska också kastreras snart, sen får vi se om han får ett hem snart. Gundi hoppas… Han kommer nog att bli en ganska stor hund.

.....................................................................................................................................................3 juni 2019
Gundi har tagit hand om en ny liten hund, SCOTTIE.
ANNI och SCOTTIE leker mycket och tycker om varandra. SCOTTIE är ung och söt och har inga problembeteenden, han var bara övergiven. Så han får nog snart ett eget hem. Då blir ANNI ledsen, som hon blev då hennes specielle vän BARNEY nyligen flyttade. Men så är det, det kommer nya hundar med jämna mellanrum, och somliga blir kvar. BARNEY, som var fadderhund via CHANS, har fått ett hem i Tyskland. Det går bra, matte är hundvan och det där med att bita omkring sig i tid och otid, det verkar ha gått över. Hoppas verkligen att det fortsätter att gå bra.BARNEY, som var fadderhund via CHANS, har fått ett hem i Tyskland. Det går bra, matte är hundvan och det där med att bita omkring sig i tid och otid, det verkar ha gått över. Hoppas verkligen att det fortsätter att gå bra.